Amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo duce la darea peste cap a alor programări de competiții internaționale. Campionatul Mondial de atletism este printre cele vizate.


Campionatele Mondiale de atletism de la Eugene, Oregon, din 202, ar putea amânate până în 2022, pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, de asemenea amânate un an, a declarat preşedintele IAAF, Sebastian Coe, informează news.ro/

"Suntem deja în discuţii cu comitetul de organizare din Oregon despre schimbarea datei şi poate chiar mutarea în 2022, pentru a face loc Jocurilor Olimpice, anul viitor. Toţi trebuie să fim flexibili, trăim timpuri foarte incerte şi la asta ne vom gândi mult", a declarat Coe, pentru televiziunea Sky Sports. Autorităţile din Eugene investesc, din fonduri private, încă din 2019 pentru construcţia noului stadion destinat CM din 2021. Ar urma să fie prima ediţie din istorie, oricând va avea loc, găzduită de o universitate, în acest caz Oregon State University.

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo până în 2021 complică lucrurile pentru CIO. Anul viitor sunt programate două competiţii majore la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, campionatele mondiale, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia.

Şi Federaţia Internaţională de nataţie (FINA) ar putea fi obligată să modifice intervalul de desfăşurare a Campionatelor Mondiale din 2021, după amânarea cu un an a JO de la Tokyo.

Deocamdată noul interval de desfăşurare a JO nu este stabilit, însă competiţia va avea loc cel târziu în vara anului 2021.

 
 
Loading...