Canadienii au dat lovitura la dans: sunt campioni olimpici

Ultima actualizare:

VEDEŢI AICI IMAGINI SUPERBE DIN FINALA DE DANS

După un program care a tăiat răsuflarea publicului, pe simfonia a 5-a de Mahler, Virtue şi Moir au devenit doar al treilea cuplu care nu provine din fosta URSS sau Rusia care câştigă această probă a patinajului artistic.

Finalul apoteotic al dansului a declanşat o adevărată isterie în tribune, fanii canadienii manifestându-se zgomotos minute în şir deşi alte trei perechi urmau să-şi susţină programul.

Virtue şi Moir au acumulat 221,57 puncte, urmaţi pe locul al doilea de către americanii Meryl Davis şi Charlie White, cu 215,74, medaliile de bronz revenind ruşilor Oksana Domnina şi Maxim Shabalin, campionii mondiali ai probei, cu 207,64 puncte.

Vicecampionii olimpici en titre, americanii Tanith Belbin şi Benjamin Agosto au ocupat locul 4, cu 203, 07, pe cinci s-au clasat italienii Federica Faiella şi Massimo Scali, cu 199,17 puncte, în timp ce francezii Isabelle Delobel şi Olivier Schoenfelder, campioni mondiali în 2008, s-au clasat pe locul şase (193.73).

Virtue, în vârstă de 20 de ani, şi Moir, în vârstă de 22 de ani, au oferit Canadei prima medalie olimpică de aur din istoria sa la dans. Doar Tracy Wilson şi Robert McCall au mai reuşit să urce pe podium la JO, în 1988, la Calgary.

De la intrarea în programul olimpic în 1976, ruşii au câştigat de fiecare dată proba de dans, cu excepţia JO din 1984, când au triumfat britanicii Jayne Torvill şi Christopher Dean şi în 2002, când s-au impus francezii Marina Anissina şi Gwendal Peizerat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net