România a ratat incredibil medalia de aur la Campionatul European de gimnastică de la Mersin! Fetele noastre au avut o evoluție dezastruoasă în finala pe echipe obținând cu 5 puncte mai puțin decât în calificări!


De altfel, vedeta echipei noastre, Larisa Iordache, abia şi-a stăpânit lacrimile de supărare în timpul ceremoniei de premiere a finalei pe echipe. În calificări, tricolorele au fost pe prima poziţie, cu cinci puncte mai mult la total, iar sâmbătă au cedat aurul european.

În calificări, echipa României a obţinut un total de 159,496 puncte, iar în finală, sâmbătă, doar 154,496. Medaliile de aur au fost obținute de Ucraina, care a obținut un punctaj chiar mai stal decât în calificări!

Astfel, România a terminat pe locul secund într-o competiție la care nu a participat aproape nimeni. Au fost doar 8 echipe cu totul, dar numai din eșalonul doi sau trei.

Delegaţia României are până în prezent şi medalii la junioare, aur cu echipa şi la individual-compus, plus argint în aceeaşi probă individuală.

Larisa Iordache și celelalte coechipiere ale lor își pot lua revanșa duminică, de la ora 14.00, atunci când sunt programate să înceapă finalele pe aparate. Acolo, suntem reprezentați, cu excepția paralelelor, unde o avem doar pe Larisa Iordache, de câte două sportive.

 
 
Loading...