Acum trei ani aveau toată clasa politică bucureșteană la picioare, iar jucătoarele erau făcute cetățeni de onoare ai Capitalei. De ieri, echipa feminină de volei a CSM București e amintire, fiind desființată din lipsa fondurilor. De asemenea, s-a renunțat la echipa masculină, dar și la cea de rugby.


Era 4 aprilie 2016 când la salonul oficial al aeroportului Henri Coandă se organiza, pentru prima dată în istorie, o primire oficială a unei echipe feminine de volei. Eroinele erau legitimate la CSM București, clubul sponsorizat de Primăria Capitalei, iar motivul era unul cât se poate de firesc: ”tigroaicele” cuceriseră Cupa Challenge, primul trofeu continental obținut de o echipă feminină de club din țara noastră. Atunci, după acea finală câștigată în ambele manșe cu scorul de 3-1 în fața turcoaicelor de la Trabzon, voleibalistele aveau lumea la picioare, toți politicienii sau oficialii din primărie înghesuindu-se să facă fotografii cu campioanele. Mai mult, au fost făcute și Cetățeni de Onoare ai Capitalei. Doi ani mai târziu, aceeași formație reușea să cucerească în premieră titlul național, jucând, în iarna trecută în Liga Campionilor. Nimic din toate acestea nu a mai contat însă atunci când a avut loc Consiliul de Administrație al CSM: din cauza lipsei de fonduri, singura echipă feminină de volei din România câștigătoare a unui trofeu continental s-a desființat. Aceeași soartă au avut-o și echipa de rugby, medaliată cu bronz în ultima ediție a campionatului și considerată favorită la titlu în acest an, dar și formația masculină de volei, nelipsită în prima ligă din 2011 și care a ocupat locul 6 în ultima ediție de campionat.

În urma acestei decizii radicale, CSM București va mai fi reprezentată la nivelul sporturilor de echipă doar de formațiile echipele de handbal, considerate a avea cele mai mari șanse la cucerirea unui trofeu continental. Problema este că în timp ce s-a justificat închiderea celor trei echipe din cauza lipsei banilor, bugetul formației feminine de handbal a fost suplimentat cu 20%!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: