Proiectul inițial al Stadionului Național de Rugby din București nu obturează vizualizarea Mănăstirii Cașin din interior


Lucrările la cele trei stadioane din București ce vor servi pentru antrenament pe timpul Campionatului European de fotbal din iunie-iulie 2021 au avansat considerabil.
Într-un video postat pe pagina personală de Facebook, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a spus că stadionul ”Arcul de Triumf” este o bijuterie cu 8.000 de locuri. ”Sunt ferm convins că va fi foarte solicitat în viitor. Costurile de închiriere vor fi mai mici. Pentru competițiile interne va fi cel mai adecvat și pentru că are un amplasament foarte bun, accesibil, în centrul orașului, într-o zonă superbă. Se vor desfășura foarte multe competiții, dar și alte evenimente culturare, spectacole. Se adaptează oricăriu tip de competiții. E făcut pe fostul teren al amplasamentului de rugby. Acesta dispune de un centru de recuperare ultramodern”, a declarat demnitarul, care consideră că arena va fi finalizată în august, în timp ce constructorul a anunțat data de 31 iulie.

arcul-de-triumf-macheta-initiala.jpg

Cum arăta interiorul Stadionului Național de Rugby ”Arcul de Triumf” în proiectul prezentat în 12 martie 2018
Stadionul Arcul de Triumf / Foto: Facebook/CompaniaNaționalăInvestiții

În privința spațiului lăsat liber între tribuna I (oficială) și peluza din Sud, trebuie spus că așa s-a prevăzut încă din momentul în care s-a lansat proiectul stadionului. Acest ”decupaj” se observă și în fotografiile postate de Compania Națională de Investiții în 12 martie 2018. Există două explicații. În primul rând, nu se obturează imaginea Mănăstirii Cașin. Oamenii de rugby au un respect pentru credință poate și pentru că William Webb Ellis, cel socotit a fi părintele spiritual al sportului cu balonul oval, a fost pastor anglican. 

arcul-triumf-stadion-casin.jpg

Stadionul Arcul de Triumf
Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” / Foto: Facebook/CompaniaNaționalăInvestiții

Pe de altă parte, s-a dorit a se lăsa acea zona liberă și pentru a se favoriza circulația aerului în stadion. Și evitarea efectului de seră care apare pe stadioanele închise ermetic, cu mult fier-beton. Iar acea zonă a arenei, aflată spre sud, e perfectă în condițiile în care vântul bate, iarna, din partea opusă. De altfel, stadioanele clasice din Anglia aveau zone libere între tribune și peluze tocmai pentru a facilita circulația aerului și accesul razelor de soare în incintă. 

stadion-arcul-triumf-90350043_10222405592668117_36221233028661248_n.jpg

Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”
Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” / Foto: Facebook/CompaniaNaționalăInvestiții

La stadionul Steaua se montează instalația de nocturnă

Ministrul Ionuț Stroe a vizitat, de asemenea, astăzi, și stadioanele Rapid și Steaua. Iar dacă la cel din Giulești lucrările au avansat serios, în Ghencea acestea sunt aproape finalizate. În acest moment, acolo se montează instalația de nocturnă. Amplasate pe copertina stadionului, reflectoarele vor permite o iluminare uniformă a spațiului de joc, una mult mai bună decât o făceau cele aflate pe cei patru stâlpi ai vechii arene.

 
 
Loading...