Donald Trump a grațiat un campion la sugestia lui Sylvester Stallone

Ultima actualizare:

    Donald Trump l-a grațiat postum pe Jack Arthur JohnsonFoto: EPA
Donald Trump l-a grațiat postum pe Jack Arthur JohnsonFoto: EPA

Prezent în Biroul Oval, alături de actorul Sylvester Stallone şi de pugilistul Lennox Lewis, preşedintele american Donald Trump l-a graţiat post mortem pe primul pugilist de culoare care a devenit campion mondial la categoria grea, Jack Arthur Johnson, condamnat în 1913 pentru că şi-a transportat iubita albă dincolo de graniţa statului…

Șeful executivului american a spus că astfel s-a corectat o greşeală istorică. “Am emis un act de graţiere postumă a lui Jack Johnson, primul campion de culoare al lumii la categoria grea. El a fost încarcerat zece luni în urma unei decizii nedrepte, privită de mulţi ca fiind motivată rasial”.

Arestat în 1912, după ce a transportat-o dincolo de limita statului pe Lucille Cameron, o tânără albă care ulterior i-a devenit soţie, Johnson a fost acuzat de încălcarea Mann Act, o lege conform căreia era ilegală transportarea femeilor dincolo de limitele statului în scopuri imorale. Procurorii au afirmat atunci că relaţia lui Johnson cu Lucille Cameron era “o crimă împotriva naturii”, iar juraţii l-au condamnat în 1913 pe sportiv după ce au deliberat mai puţin de două ore. După pronunțarea sentinței, Johnson a fugit din SUA şi a petrecut şapte ani în afara ţării, însă până la urmă a revenit şi s-a predat. A petrecut aproximativ un an într-o închisoare federală, iar în 1921 a fost eliberat.În urmă cu circa o lună, Sylvester Stallone i-a cerut lui Donald Trump să îl graţieze pe Jack Johnson (1878-1946), iar preşedintele american a transmis atunci pe Twitter că ia în considerare amnistierea totală a primului sportiv de culoare care a devenit campion mondial la categoria grea.La ceremonia de la Casa Albă a fost prezentă şi o strănepoată a lui Johnson, Linda Bell Haywood, iar Donald Trump a dar mâna cu actuali şi foşti campioni la categoria grea.Născut în 31 martie 1878, la Galveston (Texas), Jack Arthur Johnson a fost campion mondial la categoria grea în perioada 1908-1915. În cariera sa de pugilist a disputant 104 meciuri, câștigând 73 dintre ele (40 prin KO), iar 9 încheindu-le la egalitate. Johnson a a murit în 1946, într-un accident rutier, fiind inclus în International Boxing Hall of Fame în 1990. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net