Guvernator al Statului New York, Andrew Cuomo a anunțat că francizele profesioniste de acolo își pot relua activitatea începând din această duminică.


Echipele își pot relua antrenamentele, dar cu respectarea protocoalelor sanitare. ”Începând de astăzi, toate ligile profesioniste din Statul New York pot începe antrenamentele”, a anunțat guvernatorul, care a confirmat cele spuse în 19 mai, atunci când s-a declarat pregătit să colaboreze pentru reluarea competițiilor. De asemenea, și guvernatorul Statului California, Gavin Newsom, s-a declarat favorabil reluării activității sportive acolo. 
Cert este că meciurile se vor putea disputa în SUA,  ca de altfel peste tot în lume, doar cu porțile închise. În SUA și Canada, competițiile din sportul profesionist s-au întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de Covid-19. 
În statul New York activează mai multe echipe profesioniste, două în NBA (Knicks, Nets), una în WNBA (Liberty), trei în NHL (Rangers, Islanders, Sabres), două în Major League Baseball (Yankees, Mets) şi două în Major League Soccer (Red Bulls, New York City FC, la aceasta din urmă fiind legitimat și Alexandru Mitriţă). De asemenea, franciza de fotbal american Buffalo Bills este din acelaşi stat, în timp ce New York Giants și New York Jets au practic sediul în New Jersey.
Până la ora redactării acestui text, în SUA s-au înregistrat 1.673.806 cazuri de persoane infectate, iar 98.831 și-au pierdut viața. Statul New York avea cele mai multe cazuri, 371.033, și cei mai mulți morți, 29.231. În statul California s-au înregistrat 92.672 de cazuri și 3.759 de morți. 

 
 
Loading...