Ei sunt miliardarii din sport ajunşi în faliment peste noapte

Ultima actualizare:

    Boris Becker nu a putut  să plătească o datorie  de 6 milioane de euro
Boris Becker nu a putut să plătească o datorie de 6 milioane de euro

Fostul mare campion al tenisului, Boris Becker, a fost oficial declarat falimentar de către autorităţiile engleze, el neputând să-şi plătească o datorie de şase milioane de euro ce data din 2015.

Neamţul a cucerit 49 de trofee, fiind şi cel mai tânăr campion de la Wimbledon. A şi obţinut o avere, însă după retragere, investiţiile neinspirate l-au adus la colaps financiar. Nu a putut plăti o restanţă veche către o bancă, el girând cu o vilă care era de fapt sub ipotecă. Germanul  susţine că e de bună credinţă, dar britanicii nu s-au lăsat înduplecaţi. Acum el e obligat să facă rost de cele şase milioane de euro, ceea ce ar fi trebuit să fie o sumă neimportantă pentru unul care adunase 19 milioane de euro doar din premiile din circuit, fără a calcula veniturile din contractele publicitare. Cert e că Becker nu e singurul care a ajuns în acestă situaţie, iar Click! vă prezintă un top al atleţilor faimoşi care au pierdut totul. 

simeon stalpnicul png
  • Maradona. Argentinianul a fost cel mai bun fotbalist din lume, a câştugat Mondialul din 1986 şi şi-a câştigat celebritatea şi prin golul “Mâna lui Dumnezeu”. Între 1984 şi 1991 a jucat la Napoli, descoperindu-se că nu şi-a plătit taxele. A ajuns la sumat de 37 de milioane de euro, 23.5 de milioane fiind penalizări. Până acum, italienii au reuşit doar să-i confişte un ceas de 11.000 de euro şi o pereche de cercei de 25.000. A suferit din cauza consumului de droguri, iar ca selecţioner al Argentinei nu a avut succesul scontat. În 2009 a fost declarat oficial ca fiind falit, totuşi are un trai ridicat datorită scurtelor contracte de antrenor sau a evenimentelor la care e invitat, acum urmând să aibă o funcţie onorifică în structura de organizare a CM 2018.

simeon stalpnicul png
  • Paul Gascoigne. A fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti englezi, având o avere de peste 15 milioane de euro. Însă, problemele cu alcoolul şi drogurile au făcut ca banii să dispară din conturi şi-n 2008 a intrat oficial în faliment, având datorii de peste 200.000 de euro. Fosta vedetă a naţionalei ce a ajuns până în semifinalele unui Mondial s-a internat pentru a-şi trata viciile, a fost ajutat financiar, dar în 2011 a fost din nou la un pas să piardă totul. Acum trăieşte din sumele obţinute de pe urma invitaţiilor în diverse show-uri tv şi încă nu se poate abţine să stea departe de băuturile spirtoase.

simeon stalpnicul png
  • Mike Tyson. Considerat cel mai mare boxer la categoria grea, a strâns 500 de milioane de dolari şi a rămas fără nimic. Managerul său Don King i-a furat zeci de miloane, dar şi Tyson cheltuia fără discernământ, plătind 400.000 pentru o petrecere de ziua sa sau alte zeci de mii pentru ca în vila din Las Vegas să aibă pui de tigri. Apoi, dependenţa de cocaină, divorţul, avocaţii sau neplata taxelor au făcut ca-n 2003 să fie declarat cu zero în conturi şi cu datorii de 23 de milioane de dolari. Acum, cochetează cu actoria, face reclame şi scrie cărţi pentru a putea supravieţui.

simeon stalpnicul png
  • Evander Holyfield. Un alt mare pugilist, pe care Tyson l-a muşcat de ureche în lupta directă, a acumulat peste 560 de milioane de dolari în carieră. Treptat, însă banii s-au dus. A trebuit să plătească pensii alimentare uriaşe, având 11 copii cu nouă femei, plus facturi exorbitante pentru vila sa de 109 camere, 17 băi, trei bucătării şi o pistă de bowling. A ajuns să-şi vândă mănuşile şi toate celelalte obiecte din echipamentul său de box pentru a-şi achita restanţele şi la peste 50 de ani se gândea să revină în ring fiindcă nu avea niciun alt venit.

simeon stalpnicul png
  • Bjorn Borg. A fost unul dintre cei mai mari tenismeni, câştigând de şase ori Roland Garros şi de cinci dăţi Wimbledonul. S-a căsătorit cu o româncă, Mariana Simionescu, apoi a avut încă două mariaje. Divorţurile, problemele cu drogurile, dar şi prietenii care făceau petreceri monumentale şi zburau cu avionul privat în locuri exotice, totul fiind trecut pe nota sa de plată, l-au falimentat.În 1989 a pierdut toate milioanele de dolari câştigate, şi-a vândut trofeele pentru a face rost de bani, dar în 1997 a fost iar aproape de prăpastia financiară. Şi-a revenit cu ajutorul liniei sale vestimentare Bjorn Borg, una de mare succes.

Gică Popescu, afaceri neprofitabile

simeon stalpnicul png

Fostul mare internaţional Gică Popescu a cunoscut şi el declinul financiar. În 2006, a construit un hotel cu 40 de camere la Calafat, oraşul său natal, dar doar în primii doi ani afacerea a fost rentabilă, din 2010 stabilimentul de patru stele fiind închis. Apoi a investit milioane de euro într-un complex comercial numit „Doldora Bazar” şi din nou „Baciul” a fost nevoit să anunţe falimentul. A urmat perioada sa de detenţie din cauza „Dosarului Transferurilor”, datoriile către diverşi parteneri au început să se acumuleze, iar soţia sa, Luminiţa, a fost nevoită să vândă anumite proprietăţi din Bucureşti pentru a achita restanţele. Acum, după eliberare, Popescu vrea să reia un proiect imobiliar de sute de apartamente în zona Rahova, sperând să dea lovitura. El activează şi-n domeniul energiei eoliene, însă profitul întârzie să apară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net