Elena Andrieș rămâne cea mai puternică femeie din Europa

Ultima actualizare:

    Atrasă de handbal în copilărie, Elena Andrieș excelează în sportul halterelorFoto: EPA
Atrasă de handbal în copilărie, Elena Andrieș excelează în sportul halterelorFoto: EPA

La un an după succesul de la Izvorani, Elena Andrieș, sportiva legitimată la CSU Galați, a cucerit alte trei medalii de aur la Campionatul European de haltere

Înainte de competiția ce se desfășoară la Batumi, în Georgia, reprezentanții României își propuneau să obțină acolo două-trei clasări pe podium. Obiectivul a fost depășit chiar în prima zi de concurs. În prim-plan s-a aflat Elena Ramona Andrieș (24 de ani), care a dominat întrecerile la categoria 49 de kilograme. La procedeul smuls, frumoasa sportivă a ridicat deasupra capului bara încărcată cu 87 de kilograme. Și le-a depășit astfel pe rusoaica Kristina Sobol (85 kg) și pe franțuzoaica Anais Michel (79 kg). La aruncat, Elena a ratat la 105 kg, însă a obținut medalia de aur fiind la egalitate (103 kg) cu italianca Giorgia Russo. Ierarhia s-a menținut și la total, unde românca a fost prima, cu 190 de kilograme, urmată de Sobol (180 kg) şi de Russo (178 kg). Prin aceste rezultate sportive originară din județul Brăila a confirmat că succesul de la ediția precedentă a Campionatului European, de la Izvorani, n-a fost întâmplător. Anul trecut, concurând în limitele categoriei 48 de kilograme, ea a obținut tot trei medalii de aur, dominând la fel de autoritar. În palmaresul Elenei mai figurează un titlu european de tineret (Under 23), la smuls, două medalii de bronz la CE de seniori și un loc 6 la Mondiale, toate aceste performanțe fiind reușite în 2017. 

Elena Andrieș visează la JO de la Tokyo

În Georgia, Andrieș a adunat și puncte pentru calificarea sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. De altfel, participarea la cea mai importantă competiție polisportivă reprezintă principalul ei obiectiv. ”Medaliile însemnă mult pentru mine fiindcă îmi dau puterea să merg mai departe”, declara ea după triumful de la Izvorani, din 2018. Mai cu seamă că atunci ea revenea și după o accidentare. Poate tocmai de aceea Elena se ferește să facă vreo promisiune pentru Tokyo 2020. ”Drumul până acolo e lung și presărat cu obstacole. Nu promit nimic. Trebuie să muncesc și mai mult”, concluziona cea care a ajuns la haltere pe când avea nouă ani. Atunci, ea a fost văzută de antrenorul Costel Dimofte cărând două găleți cu apă pe o uliță a comunei brăilene Tudor Vladimirescu. 

Medalii de bronz pentru Cosmina Pană și Marian Luca

În afara ”triplei” Elenei, în prima zi a CE România a mai obţinut două medalii, ambele de bronz. La categoria 55 de kg, Marian Luca a ocupat locul 3 la smuls, cu 111 kilograme. Dinamovistul s-a clasat pe 5 la aruncat (134 kg), respective pe 4 la total (245). Tot o medalie de bronz i-a revenit și Cosminei Pană (cat. 45 kg), la aruncat (84 kg), ea fiind pe 5 la smuls (65 kg) și la total (149 kg).  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net