Patru români au reușit traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle. Echipajul de pe Atlantic 4 a ajuns la destinație în dimineața zilei de 22 ianuarie în România (ora 4 și 30 de minute), seara zilei de 21 în Antigua (22 și 30 de minute).


Vasile Oșean, Andrei Roșu, Ionuț Olteanu și Marius Alexe au parcurs aproape 5.000 de kilometri în 38 de zile, 14 ore și 32 de minute, în cadrul Talisker Whisky Atlantic Challenge, conform Aimx.ro. aceasta este o premieră pentru România.

atlantic-4-finish.jpg

atlantic 4
Echipajul de pe Atlantic 4, după o cursă de 38 de zile, 14 ore și 32 de minute
foto: Climbing the World

 

La linia de sosire, în Antigua, cei patru au fost așteptați de rude și prieteni „înarmați” cu drapele tricolore. „A fost cel mai bine organizată și cea mai provocatoare competiție la care am participat. Să o mai facem o dată!” a spus entuziasmat Andrei Roșu. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-și strânga copiii în brațe și să întrebe mai în glumă, mai în serios dacă este vreun restaurant deschis.

4.887 de kilometri este distanța exactă parcursă de Atlantic 4. „Eu simt că prin traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle am reușit să ofer un exemplu de cum trebuie să fii în viață, celei mai importante persoane din viața mea: fiului meu”, a spus Vasile Oșean.

 
 
Loading...