Gabi Szabo spune că CSMB va ataca hotărârea FRH de a nu desemna campioane la handbal

Ultima actualizare:

    Gabriela Szabo consideră că CSM București a fost dezavantajată de FRHFoto: sportpictures.eu
Gabriela Szabo consideră că CSM București a fost dezavantajată de FRHFoto: sportpictures.eu

Campioană olimpică și mondială la atletism, în prezent director general la CSM Bucureşti, Gabriela Szabo (44 de ani) a reacționat la puțin timp după ce Federația Română de Handbal (FRH) a decis să ”înghețe” ediția 2019/2020 a Ligii Florilor fără a se desemna o campioană. Fostul ministru al Tineretului și Sportului a precizat că respectiva hotărâre va fi atacată ”prin orice mijloace” de către club.

Gabriela Szabo și-a început mesajul postat pe Facebook în felul următor: ”E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal astăzi, 18 mai 2020, când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică... Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc. E adevărat, nimeni nu s-a mai confruntat până acum cu o situație ca cea pe care o traversăm cu toții de două luni și jumătate încoace, dar asta nu reprezintă o scuză pentru greșelile pe care federația le face”.Directorul CSMB a făcut referiri şi la deciziile schimbate de Consiliul de Administraţie al FRH, la doar două săptămâni distanţă. ”Este de neînțeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-și apăra șansele și de a-și hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de același CA al FR de Handbal, a fost îngropată și înlocuită cu alta. Este trist că Federația Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele două săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate”.Gabriela Szabo consideră că, ”prin decizia luată luni, Federația Română de Handbal a arătat că nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal. Clubul Sportiv Municipal Bucureşti își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FR Handbal, prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor”.

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis astăzi (luni, 18 mai) să nu acorde titlurile de campioană în ediția 2019/2020 a Ligii Naţionale atât la masculin, cât şi la feminin. În urma clasamentului la zi, România va fi reprezentată în ediția 2020/2021 a cupelor europene de handbal de SCM Râmnicu Vâlcea (Liga Campionilor Europeni), CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău (European Handball League) - feminin, Dinamo Bucureşti, Potaissa Turda (European Handball League), Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanţa (Cupa EHF) - masculin. CSM Bucureşti (feminin) și Dinamo București (masculin) vor solicita câte un wild card pentru Liga Campionilor Europeni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net