Calificată după 24 de ani la un turneu final al unui Campionat European de volei, naționala masculină și-a aflat adversarele. Sorții nu au ținut cu ”tricolorii”, care au fost repartizați într-o grupă de foc.


România va face parte din grupa A, care va avea loc la Montpellier, în Franța. Alături de noi și de gazde, din serie mai fac parte Italia, Bulgaria, Portugalia și Grecia. Este o tragere la sorți infernală, deoarece Franța, condusă din teren de coordonatorul Toniutti și avându-l ca ”bombardier” pe Earvin N’Gapeth, este campioana europeană de acum patru ani și una dintre cele mai puternice formații din voleiul mondial actual. Italia, multiplă campioană mondială, îi are în teren pe unul dintre cei mai valoroși ridicători din lume, Gianelli, iar la fileu are vedete ca Juantorena sau Zaytsev. Bulgaria, la rândul ei, este una dintre puterile Europei. În rândurile sale se află unul dintre primii 5 jucători din lume ca valoare pe postul său (universal), Țvetan Sokolov.

Cum în faza următoare se califică primele patru clasate din fiecare dintre cele trei grupe, lupta noastră se va da pentru acel loc 4, cu Portugalia și Grecia. De aceeași părere era și căpitanul echipei noastre, veteranul Laurențiu Lică, jucător care în 11 februarie va împlini 39 de ani: ”Nu cred că se putea o grupă mai grea. M-am tot uitat la celelalte variante și tot cele 3 (Franța, Italia și Bulgaria) sunt cele mai puternice. Apoi, Grecia si Portugalia sunt de valoare apropiată, acestea sunt finalele noastre”, a declarat jucătorul pentru Doarvolei.ro.

Turneul final al Campionatului European masculin de volei va avea loc în perioada 13-29 septembrie, în Belgia, Franța, Olanda și Slovenia și va fi primul cu 24 de naționale la start.

Componența grupelor

Grupa A (Franța): Franța, Italia, Bulgaria, Portugalia, Grecia, ROMÂNIA

Grupa B (Belgia): Belgia, Serbia, Germania, Slovacia, Spania, Austria

Grupa C (Slovenia): Slovenia, Rusia, Finlanda, Turcia, Macedonia, Belarus

Grupa D (Olanda): Olanda, Polonia, Cehia, Estonia, Ucraina, Muntenegru.

 
 
Loading...