Handbalistele de la CSM București, dezinvolte în atac, fragile în apărare

Ultima actualizare:

    După meci, Cristina Neagu a subliniat că e de muncă la faza defensivăFoto: Sport Pictures
După meci, Cristina Neagu a subliniat că e de muncă la faza defensivăFoto: Sport Pictures

Echipa feminină de handbal CSM București a debutat cu un succes în Liga Campionilor: 36-31 cu FTC Rail Cargo Budapesta

Cristina Neagu și colege sale s-au bucurat pentru acest succes, însă au recunoscut faptul că e încă mult de lucru îndeosebi în faza defensivă. ”Nu poți marca în fiecare meci 36 de goluri. Pentru a câștiga un meci e nevoie de apărare!”.CSM București n-a avut niciun fel de emoții în disputa cu a doua reprezentantă a Ungariei în competiție, după Gyor, campioana ultimilor ani. Echipa Capitalei s-a desprins încă din start (6-3), menținând sau chiar mărind diferența mai apoi (18-13 la pauză, 36-31 la final). Și cum s-a jucat adeseori cu garda jos a rezultat o confruntare cu un număr mare de goluri (67 în total). Și cu procentaje mai puțin obișnuite pentru un asemenea nivel. CSMB, de pildă, a fructificat 73% din aruncări (36 de goluri din 49 de aruncări), față de 69% cât au avut adversarele din Polivalenta bucureșteană (31 de goluri din 45 de aruncări). Nu s-a ratat niciun 7 metri (2-1)! Altfel spus, în apărare cam toată lumea a fost visătoare, iar portarii n-au putut să facă nici ei mare lucru. Dovadă că Jelena Grubisic a salvat doar 5 mingi din 25 (20%), Paula Ungureanu a avut doar o paradă din 12 posibile (8%), în timp ce dincolo Blanka Biro a fost și mai neinspirată (6 mingi salvate din 42, procentaj de 14%). 

Cristina Neagu, recital ofensiv

Cum acest meci a fost programat în deschiderea competiției, campioana României are suficient timp pentru a deveni mult mai sigură în defensivă. Până atunci să evidențiem reușitele din atac, pe lista marcatoarelor trecându-și numele Cristina Neagu (9 goluri), Majda Mehmedovic (8), Amanda Kurtovic (6), Andrea Lekic (5), Dragana Cvijic (3), Jovanka Radicevic (3) și Elizabeth Omoregie (2).   Aseară, după închiderea ediției, s-a disputat celălalt meci din grupa D, Vipers Kristiansand (Norvegia) - SG BBM Bietigheim (Germania). În următoarea rundă, în 14 octombrie, CSMB va juca pe terenul lui SG BBM.  

A fost la 3 goluri de recordul din meciul cu Nykobing

Antrenate de Magnus Johansson, ”Tigroaicele” au fost la trei goluri de recordul golurilor marcate într-un singur meci, record deținut din ediția trecută a competiției. În 4 noiembrie 2017, la București, CSM București s-a impus cu 39-26 (18-12) în fața formației norvegiene Nykobing Falster Handboldklub. În aceeași perioadă, campioana României se impusese cu 34-22 în fața lui Vistal Gdynia (Polonia) și cu 33-30 în sala lui Krim Ljubljana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net