Lance Armstrong, bun de plată: are de dat zece milioane de dolari despăgubire!

Ultima actualizare:

    Lance Armstrong are probleme cu legeaFoto: Reuters
Lance Armstrong are probleme cu legeaFoto: Reuters

Fostul campion la ciclism va trebui să achite zece milioane de dolari unei firme care l-a recompensat pentru că a câştigat de şapte ori Turul Franţei. Cum titlurile i-au fost retrase pentru că a fost prins dopat, societatea îţşi vrea banii înapoi, plus daune.

SCA Promotions este o firmă care i-a promis lui Lance Armstrong, în 2004, un bonus pentru performanţa câştigării a peste cinci titluri din Turul Franţei. După cucerirea celei de-a şasea ediţii a competiţiei din palmaresul texanului, compania a refuzat să acorde cele cinci miloane de dolari, motivând că începuseră să apară speculaţii de dopaj. Situaţia s-a rezolvat atunci după ce Lance Armstrong a declarat sub jurământ că nu s-a dopat niciodată şi şi-a obţinut banii în justiţie, primind 7,5 milioane de dolari, informează „The Guardian“. Mai târziu, în 2012, fostului rutier i-au fost retrase toate cele şapte titluri din Turul Franţei şi, după ani în care a negat că ar fi folosit metode interzise, texanul a admis că a recurs la substanţe dopante. Sponsorii s-au retras, s-a ajuns la procese şi acum SCA Promotions vrea zece milioane de dolari despăgubiri. 

Recent, la finele anului 2014, Lance Armstrong a lovit două maşini parcate într-o staţiune montană din Colorado şi a plecat de la locul accidentului, susţinând iniţial că partenera sa de viaţă şofase, ceea ce a condus la o altă acţiune în instanţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net