Medaliată olimpică, mondială şi multiplă campioană europeană, Larisa Iordache (24 de ani) va reveni în luna noiembrie în competiţii, după o pauză de trei ani şi după trei operaţii la tendonul ahilian. Inițial, s-a crezut că dinamovista va reintra în circuitul competițional în 2019. În aprilie trecut, în timpul Stării de Urgență, Larisa Iordache a participat ca agent de poliție la diverse acțiuni de dirijare a traficului sau de control a actelor de identitate.


Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Larisa Iordache va participa la Campionatele Naţionale de la Ploieşti (17-19 noiembrie). Obiectivul ei şi al antrenorilor săi, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Dinamovista își mai poate asigura prezența la Campionatele Europene de la Mersin (Turcia), programate între 9 şi 13 decembrie, când trebuie să se numere între cele două cel mai bine clasate la individual compus (cu excepția sportivelor deja calificate).
În octombrie 2017, Larisa Iordache s-a accidentat la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, însă a părăsit sala din Montreal într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng. Ulterior, ea a fost supusă la trei intervenții chirurgicale, ultima având loc la o clinică din Viena, în septembrie 2018. ”A treia oară cu noroc! După două intervenţii chirurgicale nereuşite în România, Larisa Iordache a trecut printr-o nouă operaţie a tendonului ahilian, de această dată la Viena, în cadrul clinicii Wiener Privatklinik. Îi mulţumim pe această cale domnului profesor doctor Weinstabl pentru implicare şi profesionalism, dar şi domnului Octavian Bellu şi doamnei Mariana Bitang pentru sprijin. Tare, Lari! Sănătate şi recuperare rapidă! Alături de tine!”, se arată în mesajul FR Gimnastică, postat atunci pe pagina oficială de Facebook.
Larisa Iordache a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, unde a obţinut medalia de bronz cu echipa României. Tot atunci, ea a ocupat locul 6 în finala de la bârnă și 9 la individual compus.

 
 
Loading...