Marian Drăgulescu, la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice. Ce s-a schimbat în viața lui din 2000

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu va participa la a cincea editie a Jocurilor Olimpice din carieraFOTO: EPA
Marian Drăgulescu va participa la a cincea editie a Jocurilor Olimpice din carieraFOTO: EPA

Marian Drăgulescu s-a calificat la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice. Click! vă prezintă ce s-a schimbat în viața gimnastului de la prima Olimpiadă din carieră, cea din 2000, și până acum

Marian Drăgulescu a demonstrat, la aproape 39 de ani, că atunci când există voință vârsta e doar o cifră în buletin. El a reușit ceea ce foarte puțini anticipau: s-a calificat pentru a cincea oară în carieră la Jocurile Olimpice! Acest lucru a devenit realitate după ce a terminat al șaselea în calificările din cadrul Mondialului. Mai mult, el va lupta și pentru o medalie, duminică.

Pentru Marian Drăgulescu, aceasta va fi a cincea prezență la Jocurile Olimpice, după cele din 2000 (Sydney), 2004 (Atena), 2008 (Beijing) și 2016 (Rio de Janeiro). El și-a bătut astfel propriul record, urmând să fie singurul gimnast român din istorie participant la cinci ediții ale JO. În același timp, el va fi cel mai vârstnic gimnast român la Olimpiadă, urmând să aibă aproape 40 de ani la momentul concursului de la Tokyo.Prezent pentru prima dată la o ediție a Jocurilor Olimpice la Sydney, în 2000, Marian ”leagă” astfel 20 de ani la cea mai importantă competiție a sportului mondial. Click! vă prezintă ce s-a schimbat în viața lui în acest interval de timp.

* S-a însurat și a divorțat de două ori. În afara rezultatelor excepționale din sala de gimnastică, numele lui Marian Drăgulescu a devenit cunoscut și din cauza scandalurilor din viața personală. El a avut parte de două căsătorii, prima fiind încheiată cu un mare scandal. Gimnastul s-a căsătorit în anul 2006 cu Larisa, cu care avea o relație de câțiva ani și cu care are doi copii: Beatrice (15 ani) și Richard (13 ani). În 2008, cei doi s-au despărțit cu scandal, certurile dintre ei șinâdn prima pagină a ziarelor timp de aproape 5 ani. Acum, apele s-au liniștit și se înțeleg din nou bine. În 2009, Marian s-a recăsătorit cu Corina. Chiar dacă părea că au o familie lipsită de probleme, cei doi au divorțat – fără scandal – în vara acestui an. Cei doi nu au copii împreună.

* A fost operat la inimă. În 2018, Marian Drăgulescu a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, după ce a aflat, la un control, că are extrasistole. ”După ce am făcut EKG-ul, medicii şi-au dat seama că am unele probleme. În clipa în care am ajuns la cardiologie mi s-a spus de la bun început că s-ar putea să fie nevoie de ablaţie”, mărturisea sportivul într-un interviu pentru Telekom Sport. Intervenția în sine, deși minim invazivă, i-a răpit șansa de a concura la Campionatele Europene, deoarece operația nu a fost efectuată cu mai mult de trei luni înaintea competiției. Din acest motiv, ”Marocanul” a protestat atunci fără folos în fața MTS-ului. Aceasta a fost, însă una dintre cele mai mici probleme medicale ale lui Drăgulescu. De-a lungul carierei, el a avut mai multe operații la încheieturi, dar cele mai grave accidentări le-a suferit în 2001 și în 2007. De fiecare dată a aterizat în cap, prima dată la o Cupă Mondială, la sărituri, iar a doua oară la Mondialele de la Stuttgart, la sol. Acest ultim incident a fost și cel mai grav, deoarece gimnastul a riscat să paralizeze.

* E invitat constant în emisiuni TV. În ultimii ani, Marian Drăgulescu a demonstrate că se simte foarte bine și în fața camerelor de filmat. El a fost o prezență constantă în diverse show-uri televizate. A participat la Asia Express, alături de fosta soție, Corina, dar a avut apariții consistente și în emisiuni ca ”Splash! Vedete la apă”, ”Dansez pentru tine”, ”Roata Norocului” sau ”Revelionul Starurilor”.

* A ajuns recordmenul medaliilor la gimnastică. În ultimii 19 ani, Marian Drăgulescu a obținut, cu excepția aurului olimpic, tot ce poate visa un sportive. El are în palmares trei medalii olimpice (una de argint și două de bronz), 10 medalii la Mondiale (opt de aur și două de argint) și 18 medalii la Europene (10 de aur, șase de argint și două de bronz).

* S-a retras de trei ori din activitate. De-a lungul carierei, Marian Drăgulescu și-a pus de trei ori în practică intenția de a se retrage din activitate. Prima dată în 2002, atunci când nu a stat departe de sală decât câteva luni, Apoi, în 2009, dezamăgit de ratarea aurului la Beijing, s-a retras din nou, revenind în 2011. Cum nu a fost selecționat în echipa olimpică din cauza ambițiilor antrenorilor federali de atunci, s-a retras din nou, la finalul anului 2012, devenind antrenor. În 2015 el a revenit în activitate și și-a continuat antrenamentele până în acest moment.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net