Mark Webber: "Nu-mi prelungeam contractul dacă ştiam ce voi păţi"

Ultima actualizare:

Desfăşurat pe un traseu modificat, Grand Prix-ul Marii Britanii l-a readus în prim-plan pe Mark Webber, pilotul Red Bull care, la Valencia, abandonase în urma unui accident pe cât de spectaculos, pe atât de periculos - monopostul său l-a lovit în spate pe cel al lui Heikki Kovalainen, s-a ridicat şi apoi răsturnat pe pistă, pentru a percuta violent un parapet.

Plecat de pe prima linie a grilei de start, de lângă al său coleg, Vettel, pilotul de la antipozi a reuşit o cursă perfectă, ţinându-i la distanţă pe britanicii de la McLaren, totodată ultimii campioni mondiali, Lewis Hamilton şi Jenson Button. Webber a avut motive să fie bucuros după ce zâmbătă îi cam pierise zâmbetul în momentul în care echipa i-a cerut să-i cedeze eleronul-faţă lui Vettel. În momentul în care era felicitat prin radio, de mecanici, australianul le-a strigat: "Nu-i deloc rău pentru pilotul cu numărul 2!". Christian Horner, şeful echipei Red Bull, i-a răspuns: "Bine pilotat. Poţi zâmbi acum". 

Victoria a fost cu atât mai specială pentru Webber cu cât a fost cea dintâi obţinută la Silverstone, unul dintre circuitele de legendă, de când concurează în Formula 1. "Este ceva special.Am mai câştigat aici pe când participam la Formula Ford, însă acum este altceva. Înaintea acestui sezon mi-am propus să obţin victoria la Monte Carlo şi la Silverstone. Acum gândurile îmi fug la Sir Jack Brabham (n.r. triplul campion mondial în F1, de asemenea australian)", a declarat cel care a trecut primul linia de sosire şi care a mărturisit că a fost sfătuit de managerul său, Flavio Briatore, să ia un start bun pentru că astfel va avea şanse mari. Webber a comentat şi decizia echipei sale, care i-a cerut să renunţe la eleron în favoarea lui Vettel: "Este pentru prima oară când mi se întâmplă aşa ceva. Dacă aş fi ştiu, atunci nu aş mai fi acceptat reînnoirea contractului".

Clasat pe locul 2, Lewis Hamilton (McLaren) şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general - are 145 de puncte, fiind urmat de Button (133), Webber (128) şi Vettel (121). "A fost un weekend perfect. La start, am trecut de Alonso, apoi l-am vânat toată cursa pe Mark, însă Red Bull a fost mai rapid pe tur. Important este că am obţinut multe puncte. Noi trebuie să luăm puncte pentru că acest campionat nu este încă jucat (n.r. s-au disputat zece etape din CM, mai sunt încă nouă)".

Următoarea cursă va avea loc în 25 iulie, la Hockenheim (Marele Premiu al Germaniei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net