Michael Jordan va dona cele circa 4 milioan de dolari rezultate din difuzarea seriei ”The Last Dance”

Ultima actualizare:

    Seria ”The Last Dance” e difuzată pe Netflix și ESPN din 20 aprilie
Seria ”The Last Dance” e difuzată pe Netflix și ESPN din 20 aprilie

Lansată în 20 aprilie, seria documentară despre baschetbalistul american Michael Jordan a fost primită cu mare interes în întreaga lume. Potrivit revistei ”Forbes”, legendarul sportiv va dona în scopuri caritabile încasările obținute. Seria este difuzată de Netflix și ESPN.

Potrivit acestei publicații, încasările ar fi estimate la trei sau chiar patru milioane de dolari. Aceasta în condițiile în care Michael Jordan are o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari, în creștere cu 300 milioane față de anul trecut. Printre altele, Jordan este acționar majoritar (70%) al francizei Charlotte Hornets (1,5 miliarde). Intitulat ”The Last Dance” (Ultimul dans), documentarul are circa zece ore. Ceea ce va face ca el să fie difuzat în zece episoade, fiecare de circa 60 de minute. Realizat în colaborare cu ESPN, filmul se referă la ultimul campionat disputat de Michael Jordan sub culorile lui Chicago Bulls (1997/1998), unul care i-a adus legendarului baschetbalist al 6-lea titlu NBA după o finală cu Utah. Cunoscut și sub inițialele MJ, dar mai ales sub supranumele ”Air Jordan”, Michael Jordan s-a născut în 17 februarie 1963, la Brooklyn - New York. Potrivit BBC, a fost cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile. A evoluat în NBA între 1984 și 2003, evoluând pentru Chicago Bulls (1984-1998) și Washington Wizards (2001-2003), retrăgându-se temporar în 1993 și 1998. A fost component al echipei SUA care a participat la Jocurile Olimpice din 1984 și 1992, la care a cucerit de fiecare dată medalia de aur. De asemenea, în 1983, a câștigat Jocurile Paramericane, la Caracas.

Record de telespectatori pentru un documentar la ESPN

Primele două episoade ale seriei ”The Last Dance” s-au bucurat de un succes impresionant. ESPN a anunțat că s-a doborât recordul de audiență pentru un documentar difuzat de această televiziune. Mai exact, 6,1 milioane de oameni au urmărit episoadele difuzate duminică în America. Până acum, recordul pentu ESPN era de 3,6 milioane de telespectatori.

Tricoul purtat de Jordan la JO 1992 s-a vândut cu 200.000 de euro

Pe de altă parte, un tricou purtat de Michael Jordan la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 și având autograful acestuia a fost vândut la licitaţie pentru 200.000 de euro. Specializată în vânzarea de obiecte rare şi de colecţie legate de baschet sau baseball, Casa de licitaţie Robert Edward Auction a lansat licitaţie la începutul lunii aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net