Mituri despre sport. Cum slăbim prin mişcare

Ultima actualizare:

    Mituri despre sport au apărut din dorinţa oamenilor de a slăbi rapid
Mituri despre sport au apărut din dorinţa oamenilor de a slăbi rapid

Slăbitul cu ajutorul exerciţiilor fizice a devenit o adevărată obsesie a zilelor noastre. Evident, în această “industrie” au apărut multe mituri despre sport, adică anumite reguli şi idei de care ar trebui să ţinem cont, dar care n-au nici o acoperire în realitate.

Mituri despre sport: Slăbeşti rapid dacă mergi pe jos şi faci jogging

Probabil că majoritatea celor care au probleme cu greutatea şi-ar dori o reţetă-minune, în urma căreia să slăbească peste noapte. Astfel, la capitolul mituri despre sport apare şi concepţia că dacă facem jogging câteva zile pe săptămână sau dacă ne limităm la plimbări dese în parc, atunci rezultatele sunt garantate. Fals, în condiţiile în care obţinerea siluetei dorite se obţine în timp şi nu doar cu ajutorul efortului fizic.

Mituri despre sport: Febra musculară, etalonul calităţii

În aceeaşi idee cu cea prezentată mai sus, unii consideră că efectuarea banalelor genuflexiuni ajută la arderea grăsimilor. Din păcate, nu este adevărat. Acest timp de exerciţii trebuie însă combinate cu cele cardio, cum ar fi alergatul pe bandă sau săritul corzii. De asemenea, la mituri despre sport putem include şi febra musculară, pe care mulţi o aşteaptă ca o dovadă a faptului că organismul e pe calea cea bună. Din contră, durerile musculare sau chiar micile rupturi ar trebui să ne dea un semnal de alarmă, acesta fiind un indicator clar că am exagerat cu exerciţiile fizice.

Mituri despre sport: Scăpăm de celulită prin fitness

Îndepărtarea celulitei nu înseamnă doar participarea la scurte şedinţe de fitness, care au doar rolul de a preveni depunerea straturilor de grăsime. Astfel, pentru a scăpa de celulita existentă, se impune un regim mult mai complex, compus din exerciţii fizice regulate şi împachetări, dar şi printr-o dietă echilibrată.

Transpiraţia abundentă a punctat şi ea la mituri despre sport. Cei care caută să transpire cât mai mult pentru a fi siguri că slăbesc, trebuie să-şi reconsidere punctul de vedere. Aceasta pentru că, prin transpiraţie, în primul rând ne deshidratăm, nicidecum nu se ard mai multe calorii.

Mituri despre sport: Să nu mâncăm după ce facem mişcare

Printre cei care fac sport pentru a slăbi, s-a împământenit ideea că nu ai voie să mânânci imediat după terminarea antrenamentului. E adevărat doar parţial, pentru că trebuie să avem grijă la ce şi cât mâncăm. Ca regulă generală, alimentaţia organismului nu poate fi evitată nici înainte, nici după ce facem mişcare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net