Moment important pentru federația ecvestră din România: ce se întâmplă pe 25 iunie la București

Ultima actualizare:

    Bucuria campionilor este la fel de mare in orice sport
Bucuria campionilor este la fel de mare in orice sport

Adunarea Generală a Federației Europene de Echitație se va ține pentru prima dată la București. Se va întâmpla pe 25 iunie, tot atunci când Marinela Mladin, președintele Federației Române Ecvestre, va candida pentru un loc în boardul forului european.

Echitația din România poate primi astfel un imbold important, iar momentul este unul cât se poate de prielnic, ținând cont că acest sport nobil are tot mai mulți adepți în România, atât la nivel de masă, cât și la nivel de performanță.

„Nu este important omul, ci faptul că acest sport capătă anvergură nu doar la noi în țară, ci și pe plan internațional. Facem permanent pași importanți, iar organizarea acestui congres la București demonstrează că suntem priviți foarte bine pe plan mondial“, a declarat Marilena Mladin.

România are o tradiție însemnată în acest sport, primele consemnări despre concursurile organizate în țara noastră datând încă din a doua jumătate a secolului al 19-lea. La Jocurile Olimpice de la Berlin (1936), calul Delfis și jocheul Henri Rang au adus medalia de argint în proba individuală de sărituri peste obstacole.

Un cal poate costa și 1 milion de euro

În acest moment, sunt trei probe olimpice (obstacole, dresaj și concurs complet) și trei neolimpice (atelaj, anduranță și voltija). România s-a remarcat în ultimii ani la atelaje, clasându-se în ultimii ani între primele 10 națiuni la nivel mondial.

Pregătirea pentru concurs este una destul de complexă și de costisitoare. Caii sunt pregătiți din punct de vedere fizic și tehnic și se încearcă redarea cât mai fidelă a mediului de concurs. Cei mai scumpi căluți sunt cei care participă la obstacole și la dresaj, iar prețul acestora poate ajunge și la un million de euro, în funcție de pedigree.

38 de reprezentanți ai federațiilor europene vor veni pe 25 iunie la București pentru Adunarea Generală a Federației Europene de Echitație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net