Jucătoarea de tenis Naomi Osaka (23 de ani), gazdă a ediției din 2021 a Met Gala, alături de trei staruri din lumea artistică, a purtat o ținută creată special de sora ei, împreună cu designerul Nicolas Ghesquière, de la Louis Vuitton.


Este prima apariție în public a jucătoarei de tenis, după conferința de presă de la US Open, în care a anunțat că intenționează să ia o pauză pe termen nedeterminat din tenis, din cauza problemelor emoționale cu care se confruntă.

Colaborarea cu Met Gala fusese anunțată cu mult timp în urmă și reprezintă o premieră absolută. Dacă staruri din tenis precum Serena Williams sau Maria Sharapova au mai pășit pe covorul roșu al galei în anii trecuți, este pentru prima oară când o jucătoare de tenis este gazdă a celui mai nonconformist eveniment din lumea modei.

Cvadrupla câștigătoare de grand slam și-a făcut apariția, luni seară, într-o ținută Louis Vuitton, o creație a directorului de creație al casei de modă în colaborare cu, surpriză!, sora lui Naomi, Mari Osaka, retrasă recent din activitatea competițională.

Rochia inspirată din kimono-ul japonez, cu decolteu în formă de inimă, în formă de lalea în partea de jos, deschisă adânc în față, mult deasupra genunchilor, reprezintă, fără îndoială, un tribut originii asiatice a jucătoarei de tenis. Naomi și-a completat ținuta cu o capă neagră, cu volane, de inspirație haitiană, și o pereche de botine negre cu ținte.

naomi-osaka-met-gala.jpg

naomi osaka la met gala 2021
Rochia purtată de Naomi Osaka la Met Gala 2021, inspirată din kimono-ul japonez
foto: Getty Images

Citește și:

Naomi Osaka e vedetă acum, dar uite cum arată sora ei, cu care face echipă la dublu

În interviul pentru revista Vogue, Naomi a vorbit despre pasiunea ei și a surorii ei pentru designul vestimentar. ”Amândouă iubim moda și ne place să creăm haine”, a spus Naomi, explicând apoi în ce fel ținuta creată de Mari Osaka împreună cu Nicolas Ghesquière s-a încadrat în tema acestei ediții a Met Gala, un tribut adus modei americane. ”Pentru mine, american înseamnă un amestec de culturi, iar această rochie și această ținută reprezintă cele două origini ale mele, japoneză și haitiană. Am fost cu adevărat fericită să le pot integra pe amândouă.”

naomi-osaka-rochie.jpg

naomi osaka la met gala 2021
Naomi Osaka și-a completat ținuta cu o capă neagră, de inspirație haitiană
foto: Getty Images

 

Cel puțin la fel de spectaculoasă ca ținuta jucătoarei de tenis a fost coafura, de asemenea un tribut adus originilor japonezo-haitiene ale lui Naomi.

naomi-osaka-coafura.jpg

naomi osaka la met gala 2021
Coafura lui Naomi Osaka, o combinație inedită între sofisticatul coc japonez și felul relaxat în care leaga eșarfele femeile din Haiti
foto: Getty Images

 

 

Met Gala 2021, locul de întâlnire pentru 400 de vedete

Patru sute de actori, muzicieni, manechine, sportivi sau staruri de pe reţelele de socializare în ţinute extravagante au participat luni seară la gala Metropolitan Museum of Art (Met), întâlnirea ultramodernă de la New York, după doi ani şi jumătate de absenţă din cauza pandemiei.

Aproape nimeni nu a avut mască, dar pentru a ajunge pe covorul roşu era necesar ca invitaţii să fie vaccinaţi sau să prezinte un test negativ. Şi să plătească 35.000 de dolari pentru a intra, notează AFP.            

Sharon Stone, Justin Bieber, Kim Kardashian, Megan Rapinoe, Venus Williams, Gigi Hadid, Diane Kruger, Erykah Badu, Jennifer Lopez, Rihanna Kendall Jenner, Taylor Hill, Hailey Rhode Baldwin, Kid Cudi, Frank Ocea, Isabelle Huppert s-au aflat, luni seară, în inima Manhattan-ului. 

Gala Met este o seară organizată în fiecare an în beneficiul Costume Institute, o entitate a muzeului consacrată modei, care are propriul buget şi care este autonomă din punct de vedere financiar faţă de Met. 

Creată în 1948, gala a fost mult timp rezervată celei mai înalte şi bogate societăţi newyorkeze, principala sursă de mecenat pentru Met. S-a deschis începând cu anii 1970, înainte de a se transforma după venirea la conducere a redactorului-şef al Vogue, Anna Wintour, în 1995. Ea a propulsat-o în rândul evenimentelor "populare", adaptat epocii reţelelelor de socializare şi democratizării modei, fiind comparată uneori cu ceremoniile Oscar de la Los Angeles. 

Sub copreşedinţia Annei Wintour, a designerului Tom Ford şi a patronului Instagram Adam Mosseri, cântăreaţa Billie Eilish, actorul Timothée Chalamet, poeta Amanda Gorman şi jucătoarea de tenis Naomi Osaka au co-prezidat această gală, organizată sub semnul tinereţii, a "generaţiei Z". 

 
 
Loading...