Naționala Cristinei Neagu și-a găsit antrenor

Ultima actualizare:

    Bogdan Burcea a colaborat și cu Tomas Ryde la națională, în 2015Foto: Sport Pictures
Bogdan Burcea a colaborat și cu Tomas Ryde la națională, în 2015Foto: Sport Pictures

Bogdan Burcea (47 de ani) a fost propus la echipa feminină de handbal a României de către Comisia Tehnică. Tehnicianul de la SCM Craiova a adunat 10 voturi, în timp ce Ovidiu Mihăilă (Gloria Buzău) și Horațiu Pașca (Gloria Bistrița) au obținut câte două fiecare.

Cu mai bine de două luni înainte de turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, FR de Handbal este în măsură să stabilească cine îi va succede suedezului Tomas Ryde la cârma reprezentativei feminine. Propus și în ședința anterioară a Comisiei Tehnice, Bogdan Burcea s-a bucurat acum de susținerea majorității tehnicienilor. Și așteaptă să fie validat în această funcție de Consiliul de Administrație al FRH. Cum nu deține licență Master Coach, antrenorul originar din Craiova își va alege un secund care deține această titulatură, printre candidați fiind Ovidiu Mihăilă și Horațiu Pașca. Bogdan Burcea provine dintr-o familie de handbaliști. Tatăl său, George Burcea, a antrenat echipele clubului grec AC Filippos Verias, iar sora sa, Patricia Burcea-Apostolidou, a evoluat pentru Elpides Drama. De altfel, această din urmă grupare elenă a fost pregătită chiar de noul selecționer național, între 1995 și 1999. Bogdan Burcea a mai activat la formațiile Panathlitikos Dramas (1999/2000), Daewoo Craiova (2000-2002), Intercollege Panellinios (2002/2003), Stranda Itrottarfelag (2003-2007),  Hondboltsfelagio Tjaldur (2007-2011), SCM Craiova (2011-2013, din 2016) și Corona Brașov (2013-2016).  

Bogdan Burcea a câștigat Cupa EHF și Cupa Insulelor Feroe

Câștigător al Cupei EHF în 2018 (cu SCM Craiova), semifinalist al aceleiași competiții în 2016 (cu Corona Brașov), a ocupat locul 2 în Liga Națională în 2014 (cu Corona) și a câștigat Cupa Insulelor Feroe în 2004 și 2005. Între 2012 și 2015 a activat la echipa feminină a României, fiind secundul lui Gheorghe Tadici. 

RPD Coreeană nu va mai juca în Grupa României

Prima acțiune oficială la care Bogdan Burcea va conduce naționala feminină de handbal va fi între 20 și 22 martie. Atunci, la Pogorica, România va evolua în turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo alături de naționala țării gazdă, Muntenegru, Norvegia și o a treia echipă ce urmează a fi desemnată de forul mondial. Cum RPD Coreeană a declarat forfait, pe lista echipelor care o pot înlocui se află Danemarca, Germania și Kazahstan. Primele două clasate vor obține viza olimpică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net