Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunțat, astăzi, procedura pe care o va urma la tragerea la sorţi pentru turneul final al Campionatului European de handbal, la feminin, găzduit de Danemarca şi Norvegia (3-20 decembrie). Potrivit frh.ro, operațiunea se va efectua în 18 iunie, de la ora 12.00, la sediul EHF din Viena.


Aflată printre cele 16 echipe care vor participa la această competiție, România va face parte din prima grupă valorică grație calificării în semifinalele ediției anterioare (2018). Atunci, rămasă fără Cristina Neagu, accidentată în partida cu Ungaria, naționala noastră a ocupat locul 4. 
Iată cum arată cele patru urne valorice:
Urna 1: Franţa, Rusia, Olanda, România
Urna 2: Norvegia, Ungaria, Suedia, Danemarca
Urna 3: Muntenegru, Germania, Serbia, Spania
Urna 4: Slovenia, Polonia, Cehia, Croaţia
Pe de altă parte, la tragerea la sorți se va ține cont și de țările gazdă ale turneului final. Astfel, organizatorii au decis ca Norvegia să facă parte din grupa D, la Trondheim, iar Danemarca să fie plasată în grupa A, la Herning. Arena Spektrum din Trondheim va găzdui şi grupa C în care a fost distribuită Olanda, în timp ce grupa B, în care va juca Suedia, se va desfăşura la Frederikshavn.
Se știe, de asemenea, că meciurile din grupele principale se vor desfășura la Stavanger, în Norvegia, şi Herning, în Danemarca. Faza finală a turneului va fi găzduită de Telenor Arena în capitala Norvegiei, Oslo. 
În 24 aprilie, EHF a decis ca ultimele meciuri din cele 7 grupe ale calificărilor pentru Campionatul European feminin 2020 să fie anulate. Ținându-se cont de clasamentul final al ediţiei din 2018, la turneul final care se va disputa în decembrie, s-au calificat echipele Franţei, Rusiei, Olandei, României, Suediei, Ungariei, Muntenegrului, Germaniei, Serbiei, Spaniei, Sloveniei, Poloniei, Cehiei şi Croaţiei, plus reprezentantele țărilor gazdă Norvegia şi Danemarca. Repartizată în Grupa preliminară 7, echipa României ocupa locul 2 la egalitate de puncte, 4, cu Polonia. 

 

 
 
Loading...