Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de vară de la Tokyo, de anul viitor, citați de „Kyodo News”, au estimat că adoptarea măsurilor anti-COVID-19 vor costa aproximativ 100 miliarde de yeni japonezi, adică circa 960 milioane dolari sau 800 de milioane de euro.


Mai exact, reprogramarea Jocurile Olimpice în perioada 23 iulie - 8 august, respectiv a Jocurile Paralimpice în perioada 24 august - 5 septembrie 2021 va costa 200 miliarde yeni (1,9 miliarde dolari / 1,6 miliarde de euro)! 
Competiția ar fi trebuit să coste în jur de 1,35 trilioane yeni japonezi înainte de a fi amânată în martie trecut. Din această sumă, comitetul organizator planifica să acopere 603 miliarde yeni, Guvernul metropolitan din Tokyo 597 miliarde yeni, iar guvernul central restul de 150 miliarde yeni. Costurile suplimentare vor fi adăugate pe lângă aceste cifre, au spus sursele. Ultimul buget oficial comunicat de organizatori, în decembrie 2019, era de 12,6 miliarde de dolari (10,5 milioane de euro). Apoi, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că poate suporta 800 milioane de dolari (670 milioane de euro) costuri suplimentare în contextul amânării Jocurilor. Pe de altă parte, Comitetul de organizare speră să strângă fonduri prin contribuţii suplimentare din partea sponsorilor şi din cererile de despăgubire din asigurări.  
Comitetul de organizare de la Tokyo, Guvernul metropolitan din Tokyo şi guvernul central urmează să prezinte miercuri, 2 decembrie, un raport interimar cu privire la noile măsuri de combatere a coronavirusului, după ce au organizat mai multe întâlniri pe această temă încă din septembrie, au spus sursele. Costurile pentru combaterea COVID-19 vor include instalarea infrastructurii de îngrijire a sănătăţii, inclusiv un sistem de testare şi achiziţionare a echipamentului necesar pentru prevenirea infecţiei. Costurile suplimentare de funcţionare generate de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice sunt de aşteptat să includă cheltuielile legate de securizarea jocurilor, închirierea echipamentelor şi taxele de depozitare, precum şi costurile cu forţa de muncă.

 
 
Loading...