Pugiliștii Robert Jitaru, Cristina Cosma și Daniel Burciu au ratat prima șansă de a merge la Tokyo. Cum britanicii n-au luat decizia de a închide granițele, la Londra se desfășoară în aceste zile turneul de calificare la Jocurile Olimpice 2020 pentru zona europeană.


Primii români care au urcat în ring au pierdut clar (0-5) disputele. Mai întâi, Robert Jitaru (categoria 57 kg) s-a recunoscut învins în fața francezului Samuel Kistohurry. Totul s-a decis în prima repriză, atunci când românul a evoluat neconvingător, cedând inițiativa. Robert n-a mai izbutit să întoarcă verdictul arbitrilor-judecători deși a dat semne de revenire în următoarele două runde. Același deznodământ l-au avut și meciurile în care au boxat Cristina Cosma (60 kg) și Daniel Burciu (plus 91 kg). Stelista a fost învinsă de poloneza Aneta Rygielska, iar dinamovistul s-a înclinat în fața danezului Morten Givskov.
Astăzi vor evolua Andrei Aradoaie (81 kg, cu bulgarul Blagoi Naidenov), Maria Claudia Nechita (57 kg, cu unguroaica Szabina Szucs) și Cristian Filip (91 kg, cu spaniolul Enmanuel Reyes Pla). La turneul londonez vor mai boxa Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg). Primul dintre ei are și cele mai mari șanse de a se califica la JO. Pe lângă valoarea sa incontestabilă, multiplul medaliat la CM, CE și CE de juniori trebuie să câștige doar un meci pentru a-și vedea visul cu ochii. E adevărat, un meci ce se anunță dificil, adversarul său, Rusat Huseinov (Azerbaidjan), fiind unul de valoare. 
Pentru cei învinși la Londra mai există o ocazie de a se califica la JO, la Paris organizându-se între 13 și 24 mai ultimul turneu, unul la care vor fi prezenți pugiliști din lumea întreagă.

 
 
Loading...