Premierele Simonei Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep  a sărit în doar un  an 60 de locuri în  clasamentul mondial (Foto: Reuters)
Simona Halep a sărit în doar un an 60 de locuri în clasamentul mondial (Foto: Reuters)

Simona Halep rescrie la propriu istoria tenisului feminin românesc. Ultima ispravă: de luni, constănţeanca va fi noul număr 4 mondial. Nici o altă jucătoare din ţara noastră nu a ajuns atât de sus. Iată în continuare câteva dintre premierele Simonei.

Prima româncă pe locul 4 WTA. Graţie eliminării în turul secund la Roma a cehoaicei Petra Kvitova, singura care îi putea ameninţa ocuparea, de lunea viitoare a locului 4 în lume, Simona Halep este sigură că, indiferent de faza atinsă la Roma, va intra în careul de aşi al tenisului mondial. În faţa ei nu se vor mai afla decât Serena Williams, Li Na şi Agnieszka Radwanska.

Prima româncă intrată în Top 5. Până anul acesta, recordul celei mai bune poziţii ocupate vreodată în ierarhia mondială de o jucătoare din ţara noastră era deţinut de Irina Spîrlea, cea care, în 1997, ocupase poziţia a şaptea. Simona a depăşit-o în luna martie, atunci când a devenit prima româncă intrată în clubul select al celor mai valoroase 5 jucătoare ale lumii.

Prima româncă favorită 4 la Roland Garros. Ocuparea locului 4 în clasamentul de săptămâna viitoare e foarte importantă, pentru că pe baza lui se stabilesc favoriţii la Roland Garros, care va începe pe 25 mai. Simona va fi cap de serie numărul 4, cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia favoriţilor la un turneu de Grand Slam.

Prima româncă într-o finală Premier Mandatory. Finala pierdută la Madrid a fost prima disputată de vreo româncă în ultimul act al unui turneu Premier Mandatory. Ca valoare, acestea sunt turneele aflate imediat sub cele 4 turnee de Grand Slam.

Prima care a strâns mai mult de 3 milioane de dolari. Prin performanţele excepţionale obţinute în ultimul an, Simona Halep a strâns şi o grămadă de bani din premii. Astfel, ea a devenit prima româncă ce a depăşit trei milioane de bani din premii, şi contul creşte văzând cu ochii.

Prima româncă participantă şi învingătoare în mini-Turneul Campioanelor. La finalul sezonului trecut, Simona Halep a devenit prima jucătoare din România calificată la mini-Turneul Campioanelor. Acesta a strâns la start cel mai bine clasate 8 campioane WTA din 2013, care nu au prins loc în adevăratul Turneu al Campioanelor. Mai mult, Simona a cucerit titlul.

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma. Favorită 4, Halep a învins-o în turul 2, cu scorul de 5-7, 6-0, 6-1 pe americanca Madison Keys. Următoarea advesară ar fi fost Carla Suarez Navarro, dar aseară românca a anunţat că nu mai poate continua turneul: “Trebuie să mă retrag. Am dureri abdominale insuportabile”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net