Lumea sporturilor cu motor a fost zguduită noaptea trecută de o veste venită tocmai dinspre staff-ul lui Valentino Rossi, de 7 ori campion mondial în Moto GP!


Sportivul în vârstă de 38 de ani a căzut cu motocicleta peste el în timpul unui antrenament pe teren accidentat şi a suferit o fractură deschisă de tibie şi peroneu. Rossi a fost transportat de urgență la un spital din Rimini și azi vafi operat în regim de urgenţă. Decizia a fost luată de medicul lui personal, Giannicola Lucidi.

Se pare că Rossi și-ar fi prins piciorul într-o piatră, în timpul unui viraj extrem de strâns. Ghinionul pilotului italian este cu atât mai mare cu cât Valentino s-a accidentat acum la același picior la care a mai avut probleme grave și în urmă cu 7 ani. Atunci, în 2010, după accidentare, Rossi a lipsit 40 de zile de pe circuit, motiv pentru care a ratat participarea la patru Grand Prix-uri.

vale.jpg

În momentul accidentului, Rossi se antrena cu o motocicletă de enduro, pe teren accidentat
Sursa Foto: Instagram

”Valentino se simte foarte rău și are dureri foarte mari, nu e deloc optimist. Totul e o loterie acum. Medicii au fost nevoiți să îi taie gheata pentru a-i putea face o radiografie”, a spus tatăl lui Valentino, pentru jurnaliștii italieni.

Scepticii spun că Rossi va rata întreg sezonul, din care au mai rămas de disputat şase etape, ultima la Valencia, pe 12 noiembrie. Din fericire, italianul nu pierde foarte mult! Şansele lui la titlu erau minime, chiar şi podiumul părând nu vis pentru el în acest sezon. După 12 etape scurse, "Il Dottore", pilot Yamaha, ocupa poziţia a patra, cu 157 de puncte, 26 de puncte în spatele liderului de la Ducati, Andrea Dovizioso. Pe 2 se află Marc Marquez, de la Honda, campionul de anul trecut, iar pe 3 e situat colegul său de la Yamaha, spaniolul Maverick Viñales.

 

 
 
Loading...