Sandra Izbașa revenire la lotul de gimnastică

Ultima actualizare:

    Sandra Izbasa in actiune la Jocurile Olimpice de la LondraFOTO: AP
Sandra Izbasa in actiune la Jocurile Olimpice de la LondraFOTO: AP

Dublă campioană olimpică, Sandra Izbașa ar putea reprezenta una dintre surprizele echipei de gimnastică a României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Ajunsă la vârsta de 25 de ani, dubla campioană olimpică Sandra Izbașa simte din nou dorința de a reveni în activitate. Cu o echipă formată în marea majoritate din fete aflate la debutul în competițiile de senioare, antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang o așteaptă cu brațele deschise

Deocamdată, gimnasta a reluat antrenamentele în sala de la CSA Steaua, acolo unde este director de imagine al clubului militar. După câteva luni de pregătire acolo, ea va susține mai multe verificări în fața unei comisii de specialitate pentru a vedea dacă poate face față dificultăților noului cod de punctaj.

Într-o declarație acordată pentru prosport.ro, ea recunoștea: ”Am avut o discuţie cu domnii antrenori, cu domnul Stoica şi am spus că vreau să încerc să văd cât de mult pot recupera din integralele pe care le-am avut la Londra. Nu vreau să iau locul nimănui din echipă, nu vreau să demonstrez nimic pentru că nu mai am ce demonstra, vreau să intru în sală şi să mă bucur de gimnastică", a declarat Sandra Izbașa.

Sandra Izbașa, pe urmele Cătălinei Ponor

Sandra Izbașa nu e singurul nume mare al gimnasticii românești care vrea să revină în activitate. Cătălina Ponor a anunțat în mod oficial că a început pregătirea pentru a încerca să se prindă un loc în echipa României. Ea a fost și înscrisă în programul anti-doping, o obligație în sportul de performanță. În acest program, sportivii trebuie incluși cu 6 luni înaintea primei competiții oficiale, astfel încât să poată fi testați în orice moment.

Conform unei declarații a președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, Cătălina Ponor se pregătește separat de lot, după un program făcut de Mariana Bitang, antrenoarea echipei României. Ea va reveni oficial la lot abia după ce va da câteva probe de control

Sandra Izbașa este dublă campioană olimpică

Sandra Izbașa este una dintre puținele gimnaste din România care au reușit să cucerească titlul olimpic la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice. Ea a luat aurul la sol în 2008, la Beijing, iar patru ani mai târziu, la Londra, a urcat, surprinzător chiar și pentru ea, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la sărituri. De asemenea, ea mai are două bronzuri olimpice, alături de echipă.

În afara medaliilor olimpice, românca a mai cucerit numeroase titluri europene. Mai e, ea are 5 titluri continentale în palmares – 3 la sol, una la sărituri și una la echipe. Dar marele ei regret este că nu a cucerit nici o medalie de aur la un Campionat Mondial. A urcat de doar trei ori pe podium: o dată a fost a doua la bârnă (2006), iar de două ori s-a ales cu bronzul, la individual compus (2006) și la echipe (2007).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net