Se amenajează spitale în Satul Olimpic din Tokyo și la Centrul ExCel din Londra

Ultima actualizare:

    La ExCel s-a amenajat un spital cu 4.000 de paturiFoto: Guliver / GettyImages
La ExCel s-a amenajat un spital cu 4.000 de paturiFoto: Guliver / GettyImages

Numărul tot mai mare de persoane infectate cu Covid-19 crește de la o zi la alta, ajungând acum la 1.215.670 în lumea întreagă... Cum sistemul medical e suprasolicitat, în multe țări s-au amenajat spitale de campanie. Așa s-a întâmplat la Tokyo, în Satul Olimpic, dar și la Londra, unde complexul ExCel a fost dotat cu 4.000 de paturi. De asemenea, unele cluburi de fotbal au pus la dispoziția sistemului medical stadioanele pe care le administrează.

Destinat să găzduiască 11.000 se sportivi în vara anului 2021, la Jocurile Olimpice de vară, Satul Olimpic din Tokyo va fi transformat în spital pentru bolnavii de Covid-19. Guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a prezentat acest proiect.La Londra, în complexul ExCel, cel care a găduit întrecerile olimpice din 2012 în sporturi precum box, haltere, judo, lupte, scrimă și tenis de masă, s-a amenajat un spital cu 4.000 de paturi în circa nouă zile. Acesta este destinat persoanelor infectate cu Covid-19 și a fost inagurat printr-o intervenție video a Prințului Charles. El face parte dintr-o serie de spitale NHS Nightingale ce vor fi deschise în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

De asemenea, stadioanele de pretutindeni sunt puse la dispoziția cadrelor medicale. În Franța, clubul Olympique Marseille a anunţat că stadionul Velodrome şi centrul de antrenament La Commanderie vor putea fi folosite "pentru testele în masă, pentru găzduirea personalului medical, stocarea de material şi hrană, distribuirea de materiale şi bunuri persoanelor aflate în suferinţă".În Spania, organizatorii Turului Spaniei au oferit spitalelor structura mobilă gonflabilă în care organizau conferinţele oficiale de presă după sosirea sportivilor în etapele montane. Cu o suprafaţă de 375 metri pătraţi, aceasta a fost instalată la Pabellon de Cristal de la Casa de Campo, în Parcul de Expoziţii din Madrid, care serveşte ca bază pentru autorităţile spaniole în lupta împotriva coronavirusului.A colo se va stoca material care va fi distribuit apoi spitalelor din regiunea capitalei Spaniei.În Germania, Borussia Dortmund a precizat că pune la dispoziţia autorităţilor sanitare o parte a arenei Signal Iduna Park, incintă ultramodernă cu o capacitate de 82.000 de locuri. "Pacienţii suspectaţi de a fi infectaţi sau deja infectaţi vor fi internaţi în zona tribunei nord. BVB a amenajat deja suprafaţa necesară", a anunţat clubul german.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net