Aflat la volanul unui monopost Racing Point, Sergio Perez (30 de ani) a câştigat, duminică seara, în Bahrain, Sakhir Grand Prix, penultima etapă a ediției 2020 a Campiontului Mondial de Formula 1. Este primul succes al acestuia în „Marele Circ”. Totodată, el este al doilea mexican care se impune într-o cursă de F1 după Pedro Rodriguez, în 1970.


Pe locurile următoare s-au clasat Esteban Ocon (Renault) și Lance Stroll (Racing Point). Pentru Ocon este prima clasare pe podium în 66 de curse de F1. Astfel că acest podium este unul inedit pentru Formula 1. 
Succesul lui Sergio Perez este cu atât mai surprinzător cu cât acesta încă nu are echipă pentru 2021. De asemenea, el s-a impus la Sakhir deși în primul tur al cursei ajunsese pe locul 18.  Mexicanul a rămas pentru câteva zeci de secunde pe podium, după festivitatea de premiere. De parcă nu i-ar fi venit să creadă că tot ceea ce i se întâmplă este și real.  Apoi a declarat că visează de mulţi ani la acest moment. “Nu am cuvinte. Sper că nu visez, pentru că visez la acest moment de atât de mulţi ani... Zece ani, a durat zece ani. Incredibi! După primul tur cursa era pierdută.  La fel ca în weekend-ul trecut. Dar apoi totul a fost despre a nu renunţa, a reveni, a lupta şi a face tot ce este posibil. În acest sezon norocul nu a fost de partea noastră, dar până la urmă am reuşit”, a spus Perez.
Ultima etapă, Abu Dhabi Grand Prix, va avea loc în 13 decembrie. Titlul mondial în acest an a fost cucerit de Lewis Hamilton (Mercedes), la piloți, respectiv de Mercedes, la  constructori. Britanicul n-a concurat la Sakhir, fiind la izolare după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. 

 
 
Loading...