Şi-au pierdut cariera la pariuri

Ultima actualizare:

    Alexandru Muscină  a jucat în naţionala  de juniori a  României
Alexandru Muscină a jucat în naţionala de juniori a României

Voleiul românesc este zdruncinat de un scandal uriaş. Trei jucători români riscă să fie suspendaţi pe viaţă din activitatea sportivă pentru pariuri ilegale. Conform unei anchete publicate de „Gazeta Sporturilor”, voleibaliştii sunt deja suspendaţi provizoriu de Federaţia Internaţională.

„Am primit luna trecută un document de la Federaţia Internaţională prin care am fost înştiinţaţi că Alexandru Muscină, Alexandru Cerşemba şi Andrei Ursache sunt suspendaţi provizoriu pentru joc şi manipulare de rezultat”, a declarat pentru sursa citată preşedintele FRV, Gheorghe Vişan. Ce s-a întâmplat de fapt? Cei trei au pariat împotriva formaţiei Arcada Galaţi în meciul disputat de aceasta la 4 ianuarie 2017, în primul tur al 16-imilor de finală ale Cupei CEV, contra Vojvodinei Novi Sad. Rezultatul le-a ieşit, căci Arcada a pierdut cu 3-0, însă cei trei au intrat în mari belele.


    Andrei Ursache
Andrei Ursache

Mai ales Muscină şi Cerşemba, care erau legitimaţi chiar la echipa gălăţeană! Dintre ei, doar Cerşemba a jucat în respectivul meci. Al treilea, Ursache, legitimat la Piatra Neamţ, a pariat la sugestia lor. Federaţia Internaţională le interzice jucătorilor de volei să parieze pe meciurile din acest sport şi, evident, gravitatea creşte la maximum dacă se pariază pe partidele propriei echipe. Cei prinşi fiind amendaţi cu sume între 50.000 şi 150.000 de euro şi suspendaţi cel puţin 5 ani. Dintre cei trei, Muscină era cel mai cunoscut jucător. Născut pe 16 iulie 1996, el era considerat unul dintre cei mai de viitor ridicători din voleiul românesc. Cu o înălţime de 2 metri, el tocmai fusese legitimat de Steaua în acest sezon. Component al primei echipe naţionale Under 20 a României calificată, în 2014, la un turneu final al CE, el a făcut parte şi din lotul lărgit al naţionalei de seniori a României care a pregătit participarea la preliminariile CM din 2018.


    Alexandru Cerşemba
Alexandru Cerşemba

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net