Simona Halep a înconjurat o dată şi jumătate Pământul!

Ultima actualizare:

    Simona Halep a «zburat» de la începutul sezonului 61.900 km, oboseala acumulată fiind  unul dintre motivele pentru care nu va juca în bara  jul pentru Grupa Mondială Ia Fed Cup
Simona Halep a «zburat» de la începutul sezonului 61.900 km, oboseala acumulată fiind unul dintre motivele pentru care nu va juca în bara jul pentru Grupa Mondială Ia Fed Cup

Simona Halep a călătorit de la începutul anului mai mult decât alţi oameni într-o viaţă. Ea a parcurs pentru a ajunge la turnee în acest sezon, nici mai mult nici mai puţin decât 61.900,36 km. Oboseala acumulată în urma acestor lungi deplasări este şi unul dintre motivele pentru care Simona a renunţat la participarea în meciul de Fed Cup din Canada.

Viaţa tenismenilor nu este deloc atât de frumoasă şi de uşoară pe cât se crede din afară. Performanţele excepţionale cer eforturi pe măsură. Simona, a treia jucătoare a lumii, a fost nevoită să sară peste meciul cu Canada din Fed Cup, tocmai din cauza distanţei, a programului foarte solicitant şi a oboselii.

Simona Halep
Simona Halep

”Dacă era undeva în Europa, aş fi jucat sigur. Din păcate, în Canada e foarte departe, mai ales că în zilele imediat următoare meciului vine turneul de la Stuttgart, acolo unde am obligaţii de anul trecut”, a explicat, sâmbătă, la revenirea în ţară, Simona Halep. Iar vorbele ei au acoperire în fapte. Pentru că, în acest sezon, din care s-au scurs trei luni, Simona a călătorit nu mai puţin de 61.900,36 km (socotind doar rute directe, fără escale sau abateri de la traseu). Adică a parcurs o dată şi jumătate lungimea Ecuatorului, care are 40.074,998 km. Există cârcotaşi care spun că toate tenismenele din Top 100 din România parcurg aceleaşi distanţe pentru a ajunge la turnee. E adevărat, însă trebuie să ne gândim că, anul acesta, Simona a fost singura dintre jucătoarele noastre care a ajuns în fazele superioare ale competiţiei, deci timpul de recuperare a fost mai mic. În plus, ea nu a avut zile de pauză în timpul turneelor, pentru că în acest sezon a câştigat trei titluri (Shenzhen, Dubai şi Indian Wells), a jucat o semifinală (Miami) şi un sfert de finală (Australian Open). Aşa că dacă poate fi evitat un drum foarte lung, cum ar fi cel Bucureşti – Montreal, în lungime de 7.281,49 km, atunci el trebuie evitat. De aceea şi Simona a spus că dacă barajul pentru Grupa Mondială I a Fed Cup s-ar fi jucat în Europa ar fi participat. Dacă facem o cercetare mai în amănunt a drumurilor parcurse de Simona Halep în acest an, vedem că traseul cel mai lung a fost cel de la Melbourne la Bucureşti: 14.958,69 km. Un drum pe care toţi tenismenii şi tenismenele de top din România îl fac o dată pe an, în ianuarie. Este urmat de cel până la Indian Wells, care depăşeşte cu puţin 10.000 de kilometri. Cele mai scurte distanţe parcurse au fost cele până la Galaţi (235,94 km), acolo unde a jucat în Grupa Mondială II a Fed Cup, dar şi drumul Dubai – Doha (381,05 km).  În acest din urmă oraş a mers pentru a anunţa că nu poate juca. La fel a făcut şi la Sydney, acolo unde era favorita 1.

Mitu şi Olaru, surprizele lotului

Andreea  Mitu si Raluca  Olaru
Andreea Mitu si Raluca Olaru

La revenirea pe Aeroportul Otopeni, Simona Halep a făcut anunţul de care Click! a scris acum o săptămână: nu va juca în meciul cu Canada: ”E foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart”. Locul ei în echipa României va fi luat de Andreea Mitu, clasată acum pe locul 107 în lume. Ea este debutantă în echipa de Fed Cup. Din păcate, o altă titulară va lipsi din meciul care va avea loc în Canada. Este vorba de Monica Niculescu. Ea acuză o accidentare la talpa piciorului drept, fasceită plantară. În locul Monicăi a fost convcată Raluca Olaru, o altă specialistă de dublu, clasată pe locul 61 la dublu. Aceasta revine în echipa României după doi ani. Ultimul meci disputat de ea în Fed Cup a fost cel din 2013, contra Austriei. Per total, ea a câştigat 14 meciuri în Fed Cup, câştigând 6. În condiţiile acestor absenţe, cine va juca pentru ţara noastră în barajul cu Canada care ne-ar putea aduce în Grupa Mondială I, acolo unde nu a mai fost de peste 20 de ani? La simplu vor fi reprezenta Irina Begu (35 WTA) şi Alexandra Dulgheru (72 WTA). La dublu, dacă va fi nevoie – este meciul care se dispută doar în caz de 2-2 la ”general”, pentru România vor juca Irina Begu şi Raluca Olaru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net