Aflați la prima lor cursă oficială la bordul unui automobil Skoda Fabia R5, Simone Tempestini și Sergiu Itu au câștigat Raliul Argeșului. Repetând succesul de anul trecut, ei au obținut astfel premiului de 1.000 de euro oferit de Federația Română de Automobilism Sportiv și Betano. Campionii au acoperit cei 104,6 kilometri de probe speciale în 55 de minute și 34 de secunde.


Sosiți cu o întârziere de un minut și 13 secunde, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) au încheiat întrecerea pe 2, iar Alexandru Pițigoi și Anton Avram (Porsche 911 GT3 CUP) au completat podiumul open al ediției cu numărul 20 a întrecerii. 
Potrivit site-ul oficial al raliului, ziua a doua a întrecerii „s-a desfășurat exclusiv pe Transfgărășan, patru probe speciale fiind incluse în program. Concurenții au avut parte de provocări interesante și de dueluri cu secundele într-un cadru și un peisaj unic, de la Barajul Vidraru până la Cabana Capra”.
Concurând pentru Napoca Rally Academy, Simone Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia R5) s-au impus pe cinci din cele șase probe speciale. La bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au încheiat pe 3 în clasamentul general FIA și sunt câștigători în cadrul clasei RC2N, după un parcurs spectaculos.
A doua etapă a ediției 2020 a Campionatului Național de raliuri, Raliul Perla Harghitei se va desfășura în 17 și 18 iulie. Traseul va străbate atât județul Harghita, cât și Brașovul.  

 
 
Loading...