Toate marile campioane au procedat ca Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep  va lipsi din echipa de Fed Cup a României  în barajul pentru Grupa Mondială 1Foto: AP
Simona Halep va lipsi din echipa de Fed Cup a României în barajul pentru Grupa Mondială 1Foto: AP

Absenţa Simonei Halep din echipa de Fed Cup a României la barajul pentru Grupa Mondială I cu Canada a pus pe jar întreaga lume a sportului din ţara noastră. Numai că ceea ce a făcut Simona este o practică uzuală în tenisul profesionist.

Anunţul Simonei Halep, conform căruia nu va juca în Canada în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială I a Fed Cup a agitat apele. Ilie Năstase a acuzat-o de lipsă de patriotism, spunând că dacă era obosită trebuia să nu joace la Stuttgart, nu să renunţe la Fed Cup, iar preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat că speră ca ea „să se gândească la partea naţională şi să facă un pas spre echipă”. 

Numai că, în ciuda contestatarilor, decizia ei e una logică în condiţiile în care tenisul e un sport profesionist, iar ea chiar are şanse ca în acest an să devină numărul 1 mondial. Pentru noi retragerea din echipă pentru un meci a numărului 3 mondial e o noutate pentru că niciodată nu am avut o jucătoare clasată atât de sus. Dar majoritatea numelor mari din tenis fac la fel din cauza programului foarte încărcat.

Ilie Năstase a criticat-o pentru absenţă

Liderul clasamentului, Serena Williams, a disputat, în toată cariera ei, doar 14 meciuri la Fed Cup! Ea a venit de plăcere la naţională în 1999, la 18 ani, când a şi câştigat titlul. În rest, a făcut-o doar pentru a-şi face baremul pentru JO. De aceea va juca şi acum barajul pentru Grupa Mondială I, din Italia. La fel, rusoaica Sharapova. A doua jucătoare a lumii a evoluat în doar 6 meciuri pentru echipa ei din 2008 încoace!

Nici la băieţi lucrurile nu stau diferit, apariţiile lui Roger Federer în echipa Elveţiei sau ale lui Andy Murray în cea a Marii Britanii fiind sporadice în anii trecuţi, când echipele se zbăteau în mediocritate. 

Abia când Federer a avut lângă el un Wawrinka la capacitate maximă a revenit şi el la echipă şi a cucerit trofeul. La fel, acum Andy Murray speră să dea lovitura cu naţionala sa.

Cât au jucat în Fed Cup fetele din Top 3 WTA

Nume        Meciuri    Perioada

Simona Halep    18    2010-2015

Serena Williams    14    1999-2015

Maria Sharapova    6    2008-2015

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net