Trei pe un loc pentru Rio

Ultima actualizare:

    Larisa Iordache 60% şanse, Cătălina Ponor 30% şanse, Diana Bulimar 10% şanseFoto: AP
Larisa Iordache 60% şanse, Cătălina Ponor 30% şanse, Diana Bulimar 10% şanseFoto: AP

După eşecul echipei feminine de gimnastică a României, care a ratat prezenţa la JO, următoarea întrebare este care va fi sportiva care ne va reprezenta la Rio. În acest moment, e o luptă în trei.

Cum la gimnastică participările nu se fac pe baza clasamentului mondial, cum e în tenis sau în scrimă, sportiva care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de vară va fi desemnată de Federaţia Română de Gimnastică. Nimeni nu ştie încă modalitatea în care se va face această nominalizare, nici dacă vor exista concursuri de selecţie, nici dacă strategia va fi să trimitem o sportivă care să concureze la toate aparatele sau doar la unul sau două. În acest moment, cu trei luni înaintea JO, pare că bătălia pentru locul de Rio se dă între trei fete: Larisa Iordache (19 ani), Cătălina Ponor (28 de ani) şi Diana Bulimar (20 de ani). Fiecare are argumentele, dar şi minusurile ei, dar prima pare a avea cele mai mari şanse de a pleca în Brazilia. Aceasta deoarece Larisa este singura care se poate bate pentru o medalie atât la individual compus – este vicecampioană mondială, cât şi la bârnă sau sol. Problema este că accidentările o urmăresc, ea şi acum lipsind de la calificări din cauza unor probleme.

Cătălina Ponor, decana de vârstă a lotului, are de partea ei experienţa şi siguranţa în execuţie. Minusurile vin din faptul că nu face decât două aparate cu şanse de medalii, bârnă şi sol.A treia pe listă este Diana Bulimar. Ar putea, dacă îşi rezolvă execuţia de la paralele, să lupte pentru un loc fruntaş la individual compus. Pe aparate, poate spera la finale la sol şi bârnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net