UFC 251: Luptele principale, analize și favoriți

Ultima actualizare:

Vă prezentăm analiza celor mai interesante 3 lupte din gala UFC 251, care va avea loc duminică, 12 iulie, în cadrul Fight Island, Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite.

Vă prezentăm analiza celor mai interesante 3 lupte din gala UFC 251, care va avea loc duminică, 12 iulie, în cadrul Fight Island, Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite.

Deși s-au desfășurat 8 ediții ale UFC pe timpul pandemiei cu COVID-19, competiția nu a fost scăpată de probleme. Oficialii au înăsprit controalele și măsurile luate pentru a-i proteja pe toți cei implicați de la un turneu la altul, însă nu s-au gândit niciodată că testarea frecventă le-ar putea da peste cap socotelile.

Inițial, Gilbert Burns trebuia să se lupte cu campionul Karamu Usman în main eventul galei UFC 251, însă luptătorul al cărui palmares pare promițător (18-3), a pierdut șansa de a se lupta pentru titlul UFC la categoria semimijlocie după ce a fost depistat pozitiv la testul COVID-19.

În locul său, a fost ales unul dintre veteranii promoției, Jorge Masvidal, sportiv care pare să aibă toate motivele pentru a primi o astfel de șansă, întrucât palmaresul (35-13) și experiența îl recomandă pentru o astfel de luptă.

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal

Cote: Kamaru Usman @ 1.30, Jorge Masvidal @ 3.55

Usman este un fost campion de wrestling, care a migrat apoi spre MMA în 2012, reușind să obțină 16 victorii și fiind învins o singură dată, în anul 2013 – în al doilea său meci din UFC. În martie 2019 a câștigat titlul UFC la categoria semimijlocie în meciul câștigat prin decizie în fața lui Tyron Woodley, și apoi și-a apărat centura în luna decembrie a anului trecut, în fața lui Colby Covington.

Nigerianul este neînvins în ultimii 7 ani, perioadă în care s-a remarcat pentru forța loviturilor sale și prin abilitățile de striking. Usman are 7 victorii obținute prin KO și 8 prin decizie.

De cealaltă parte, Jorge Masvidal este unul dintre cei mai experimentați sportivi ai categoriei. Anul trecut, americanul a reușit să-i învingă pe Darren Till (KO), Ben Askren (KO în secunda 5, cel mai rapid KO din istoria UFC) și Nate Diaz (TKO).

Masvidal are un stil similar cu Usman, bazându-se în principal pe striking, iar la fel ca și în cazul nigerianului, aproximativ jumătate dintre victoriile sale (16) au fost obținute prin KO. Avantajul său este că Usman s-a pregătit pentru lupta cu Burns, un sportiv al cărui stil este foarte diferit, însă nu putem ignora faptul că Usman a avut parte o pregătire mai lungă și mai intensă pentru acest meci.

Mulți iubitori ai sporturilor de contact sunt de părere că aceste cote nu indică probabilitățile reale ale disputei, întrucât lupta ar trebui să fie una extrem de echilibrată.

Alex Volkanovski vs. Max Holloway

Cote: Alex Volkanovski @ 1.44, Max Holloway @ 2.82

Volkovski are 21 de victorii și numai o singură înfrângere în MMA. A intrat în circuitul UFC în 2016 și de atunci a obținut 8 victorii consecutive. În ultimele 3 partide i-a învins pe Chad Mendes, Jose Aldo și pe Max Holloway – în meciul pentru titlul UFC la categoria pană.

Holloway a obținut tot 21 de victorii în MMA, dar a fost învins de 5 ori. Hawaianul și-a apărat de 3 ori centura la categoria până, înainte de a-l întâlni pe Volkovski, însă între timp, a încercat să câștige și titlul UFC la categoria ușoară, pierzând însă lupta pentru titlul interimar în fața lui Dustin Poirier.

Ambii sportivi traversează o perioadă bună în cariera lor, însă în primul meci, desfășurat în cadrul galei UFC 245, în data de 14 decembrie 2019, principalul favorit a fost Holloway, iar cunoscătorii se întreabă cum de cotele au fost răsturnate de către casele de pariuri, ținând cont că meciul a fost strâns și s-a soluționat prin decizie.

Holloway este mai tânăr cu 3 ani decât Volkanovski și are ceva mai multă experiență în meciuri decisive. Din acest motiv, cota la casele de pariuri listate pe case-pariuri-online.com pentru victoria hawaianului este mai atractivă, în condițiile în care specialiștii se așteaptă ca și această revanșă să fie o luptă extrem de echilibrată.

Petr Yan vs. Jose Aldo

Cote: Petr Yan @ 1.40, Jose Aldo @ 2.95

Yan este un sportiv destul de tânăr (27 ani), dar cu un palmares bun (14-1). Rusul a obținut nu mai puțin de 6 victorii prin KO la categoria Bantamweight și pare să fie pe bună dreptate favorit în acest meci.

Jose Aldo este un sportiv experimentat, cu 28 de victorii și 6 înfrângeri în MMA, însă cariera sa a început să ia o întorsătură nefavorabilă după meciul pierdut în fața lui Conor McGregor în decembrie 2015. Practic, luptătorul în vârstă de 33 de ani a pierdut 5 dintre ultimele 8 meciuri.

Dacă este să luăm în calcul faptul că Yan nu este cel mai rapid luptător al categorie și că Aldo este apreciat pentru calitățile sale defensive, putem să ne așteptăm ca lupta să fie echilibrată, însă prima șansa la victorie este a sportivului rus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net