Am bătut Italia cu "italienii"

Ultima actualizare:

    Mihai Bălaşa a marcat un gol pentru România în amicalul cu ItaliaFoto: Răzvan Păsărică
Mihai Bălaşa a marcat un gol pentru România în amicalul cu ItaliaFoto: Răzvan Păsărică

Românii au produs supriza în amicalul de la Ploieşti cu Italia, reuşind să se impună în faţa “squadrei azzura”, cea mai titrată echipă la nivel de tineret, cu cinci trofee europene în palmares. Viorel Moldovan a debutat cu dreptul pe banca tehnică a “tricolorilor mici”.

Confruntarea cu echipa celebrului Luigi Di Biagio a fost testul suprem înaintea partidelor din septembrie când vom întâlni Muntenegru şi Germania în cursa de calificare la Campionatul European de la anul. Acum, Puşcaş şi Bălaşa au făcut diferenţa, marcând într-un sfert de oră, în timp ce adversarii au punctat doar o dată, din fază fixă. “Bălaşa e deja o certitudine şi mereu când vine la echipa naţională joacă perfect. E la echipa mare a lui AS Roma şi sunt optimist când văd că există asemenea potenţial”, l-a lăudat Hagi pe fundaşul care a ajuns la romani chiar de la academia sa de fotbal. Celălalt marcator, George Puşcaş, e un atacant de 18 ani ce activează la Inter Milano. În plus, Moldovan a mai produs un câştig pentru echipă.

Iancu a primit banderola de căpitan

L-a numit căpitan pe Gabi Iancu, stelist ce era interzis la naţională după un conflict cu fostul selecţioner Bogdan Stelea. “A făcut foarte bine că i-a dat banderola. I-a oferit încredere, iar acum Iancu trebuie să-i răsplătească aşteptările”, a mai spus “Regele”.

Superiori unor jucători din Serie A şi din Anglia

Lotul lui Luigi Di Biagio e alcătuit din puşti ce activează la echipe celebre. Ca exemple: portarul Bardi e la Chievo, fundaşul Romagnoli e la AS Roma, iar mijlocaşul Cataldi e la Lazio. Tot, în linia mediană este şi Battochio, coleg cu Tamaş la Watford, în timp ce în atac activează Trotta, legitimat la Fulham, ambele cluburi fiind în liga a doua engleză. Oricum, majoritatea jucătorilor evoluează la echipe sonore din Italia, Juventus, Fiorentina sau Palermo alimentând şi ele echipa de tineret.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net