Euro 2016: Avem fani, avem şi bere, tricolori s-aveţi putere!

Ultima actualizare:

    Fotografii: Sever Gheorghe, Dorin Constanda
Fotografii: Sever Gheorghe, Dorin Constanda

Sute de televizoare, de proiectoare video şi plasme, boxe date la maximum, steaguri tricolore, tombole, zeci de tone de mâncare şi bere. Aşa sunt aşteptaţi microbiştii la terasele din Centrul Vechi, zona zero a Bucureştiului, în seara meciului de debut al Campionatului European, România – Franţa.

Linişte deocamdată în Centrul Vechi al Capitalei, terase goale şi clienţi puţini. Însă în spatele „tejghelelor” se munceşte la foc continuu. Patronii restaurantelor, teraselor şu pub-urilor se pregătesc pentru a-i întâmpina pe fanii care vor da năvală mâine seară în localuri. „Suntem în toiul pregătirilor. Am adus deja televizoarele afară, am instruit tot personalul, va fi pentru toţi o noapte albă, dar ne aşteptăm la câştiguri bune. Deja s-au făcut rezervările, telefonul sună în continuu. Peste 50% din capacitatea localului este ocupată. Oamenii vin în grupuri şi de câte 10-15 persoane. O să fie o nebunie!”, ne-a spus Dani, de la Arcade Cafe. 

Şi în OktoberFest este mobilizare generală. Televizoarele au fost deja montate pe terasă, iar berea, micii şi cârnaţii îşi aşteaptă clienţii. „Prima noastră grijă a fost să nu rămânem fără bere. Vom vinde aproape o tonă, dacă nu chiar mai mult”, ne-a spus Cătălin Berbece, PR-ul localului. „Cea mai ieftină este cea la halbă şi costă 6 lei. Cea mai scumpă se vinde la sticlă şi e în jur de 13 lei. Am chemat la muncă tot personalul, de la chelneri, la ospătari şi bucătari. Toţi sunt instruiţi ca la carte. La noi se şi mănâncă, aşa că ne-am aprovizionat cu carne pentru mici, cu cârnaţi, cartofi, tot tacâmul!”. Aflăm de la Cătălin că localul este rezervat aproape în întregime. „Pentru locurile de la terasă nu se fac rezervări. Cine vine primul, ăla primeşte masa”. Aici micii costă 3 lei bucata, porţia de cânaţi ajunge la 8 lei, iar porţia de cartofi prăjiţi – 5 lei. Şi cei de la OldCity sunt în pregătiri. 

„Deja a fost rezervat un procent de peste 70% din capacitatea pub-ului, mai ales că, pe lângă televizoare, avem şi două videoproiectoare. Aşteptăm să facem vânzare bună vineri. Am comandat deja 40 de butoaie de bere, o cantitate dublă faţă de cât avem de obicei, ca să fim siguri că va ajunge pentru toată lumea. Vorbim despre aproape o tonă jumătate. Acum ne ocupăm cu decorarea localului. Vom lipi pe mese autocolante cu tricolorul  şi vom îmbrăca pereţii în steagurile României. Avem şi o tombolă pentru fani şi multe alte surprize”, ne-a spus Oana Balint, care se ocupă de organizare în aceste zile “fierbinţi”. 

Ecran cât un bloc de trei etaje, la Therme 

A început numărătoarea inversă pentru iubitorii de fotbal! Cei care adoră să se bălăcească sau să se relaxeze la plajă sunt aşteptaţi la Therme Bucureşti. Aici vor putea urmări meciurile de fotbal pe un ecran de 144 metri pătraţi, înalt cât un bloc cu 3 etaje. Organizatorii promit că detaliile meciului se vor vedea mai bine decât pe stadion. “Televizorul-gigant” este montat afară, lângă zona “The Palm”, acolo unde va fi o amenajată o plajă cu sute de şezlonguri, dar şi baruri de unde veţi putea comanda de băut. Dacă vremea va deveni capricioasă nu vă faceţi griji. În interior, meciurile pot fi vizionate şi în zona Galaxy, pe un ecran de 9x6 metri. Aşa că luaţi-vă prietenii şi nu uitaţi costumele de baie acasă. La “The Palm”, o persoană plăteşte 64 lei pe zi, dar are acces şi la Galaxy, iar la Elysium 83 de lei pe zi (preţurile pentru weekend), în cursul săptămânii toate costă cu 10 lei mai puţin.

Vezi meciul la înălţime, pe terasa Promenada

Pe terasa mall-ului Promenda puteţi urmări meciul preferat alături de prieteni, iar înainte aveţi parte şi de un concert, dar şi de multe premii. Mâine de la ora 20.00, Delia va deschide sezonul de vizionare cu un super show. Apoi, suporterii vor putea urmări pe un ecran de 6x4 metri meciul dintre România şi Franţa. Zilnic, în perioada de vizionare a meciurilor, organizatorii le-au pregătit suporterilor fel de fel de activități cu premii și multe alte surprize. Intrarea este liberă, iar la barurile de pe terasă găsiţi băutură şi mâncare.

Meciurile, în direct de pe patinoar

Microbiștii sunt așteptați și la Patinoarul Drumul Taberei din Capitală. Pe locul unde iarna bucureştenii se dădeau cu patinele, acum s-au amenajat mese şi scaune pentru privitori. A fost instalat un ecran de 30 mp, la care meciurile se vor vedea „brici”. Sunt 1.200 de locuri la mese şi 180 pe terasa acoperită, plus un loc de joacă spațios pentru copii. O bere costă 4 lei, iar un mic, 3 lei.

Uite unde poți vedea meciurile în țară!

Constanţa

În orașul de la malul mării, puteți vedea meciul România-Franța în Piața Ovidiu. Aceasta este singura piață publică din România, licențiată pentru Public Screening de către UEFA. În Piața Ovidiu vor fi amenajate zone speciale pentru suporteri și un ecran de mari dimensiuni.

Cluj-Napoca

U” Business Sport Club în parteneriat cu Cluj Arena au pregătit o surpriză suporterilor naționalei de fotbal a României. Meciurile se vor putea vedea live pe stadion, intrarea fiind liberă.

Tot în Cluj, puteți urmări meciurile de la Euro 2016 la „River Mills Bistro”, de pe strada Plopilor 68. Proprietarii spun că aici este cel mai mare ecran din oraș, exceptându-l pe cel de pe stadion.

Focșani

Aici, terasa „Fashion Coffee”, de pe strada Ing. Ion Basgan, nr. 10, vă așteaptă cu o plasmă mare, bere, popcorn și alune. Prețul berii, în funcție de sortiment, este între 4 și 10 lei. Rezervări la: 0723.380.014 sau 0760.091.303.

Pitești

La „L’eclipse Pub”, din strada Exercițiu, nr. 51, puteți urmări meciurile atât pe terasă, cât și în interior pe cele mai mari televizioare LED de ultimă generație, spun patronii. Prețul unei beri aici  pornește de la 5,5 lei.  Nu vă faceți griji pentru mașină! Terasa are 20 de locuri de parcare.

Târgu Mureș

Cele 51 de meciuri de la Euro 2016  le poți vedea la „L’Esquina - Restaurant& Lounge”, din Piața Bernady Gyorgy, nr. 2, pe un ecran gigantic, dar și pe televizoare LED, pe terasă, dar și în restaurant. Aici găsiți și programul complet al transmisiunilor TV, dar și multe promoții, tombole și surprize. Masa se rezervă gratuit la: 0743.581.155.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net