Euro 2016 / "Selecţia se făcea pe prietenii! Foarte bine că Iordănescu e istorie!"

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescufoto: Click!
Anghel Iordănescufoto: Click!

Selecţionerul Anghel Iordănescu e criticat de toţi cei din lumea fotbalului românesc pentru eşecul de la Euro 2016. Acţionarul dinamovist Ionuţ Negoiţă spune că naţionala a ajuns atât de slabă din cauza antrenorului, "Generalul" convocând jucătorii în baza unor legături de amiciţie şi nu a valorii.

"Să pleci așa, pe ușa din spate, de la un turneu unde din 24 de echipe doar 8 pleacă acasă și noi să fim printre cele 8 cele mai slabe, e rușinos. Consider că e un moment al adevărului. Cred că vorbim despre un mod de a face lucrurile depășit. Practic, rămânem ancorați în anii '70, '80, poate chiar și '90. Fotbalul evoluează, la fel cum evoluează orice în ziua de astăzi. De aia i se spune selecție națională a românilor. Ar trebui să fie făcută fără subiectivism. Totdeauna sau aproape de fiecare dată a fost făcută în funcţie de anumite culori de pe tricou. Actuale sau foste. Rămânem prizonierii unor afinități ceea ce clar ne spune că e lipsă de profesionalism. S-au dus vremurile când totul se făcea pe prietenii, pe "haideți să punem la tarabă, la expoziție, că ar trebui vânduți unul sau altul". Asta trebuie să se oprească. Eu mă aștept să fie selectați jucătorii care merită, ceea ce nu s-a întâmplat. Și nu o spun eu, o spun cifrele.

Nu ai cum să faci performanță cu niște jucători care deja se știu titulari pentru că sunt veșnici acolo. Trebuie creată concurență pe fiecare post, creată presiune, dar se pare că sunt jucători care se cred, se simt, se știu veșnici acolo. Știu că orice ar face, oricum ar face, sunt și vor fi la națională, ceea ce e o mare greșeală.

Foarte probabil și foarte bine că Iordănescu e istorie și sper ca cei de la Federație să aducă un antrenor care, cu adevărat, să își facă treaba, să aibă curaj, să fie actualizat cu ceea ce înseamnă știința fotbalului", a spus Negoiţă la Digi Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net