Meciul de un miliard de euro

Ultima actualizare:

    Franţa şi Germania au jucat un amical anul trecut, chiar în ziua atentatelor de la ParisFoto: AP
Franţa şi Germania au jucat un amical anul trecut, chiar în ziua atentatelor de la ParisFoto: AP

Meci de gală în această seară, la Euro 2016: Franţa – Germania. Selecţionerul Germaniei are la dispoziţie cel mai scump lot din Europa, în timp ce fotbaliştii din ţara gazdă a turneului sunt cu 93 de milioane în urmă. Totuşi, şansele de a ajunge în finală sunt egale, mai ales că fiecare selecţionată are vedete plasate pe trepte valoric asemănătoare, în jurul a 70 de milioane de euro.

„Germania este cu siguranţă cea mai bună echipă din lume, nu e nici o îndoială în această privinţă. Meciul va fi un frumos cap de afiş, dar nu va fi ca o plimbare în parc fiindcă ne vom juca şansa până la capăt şi totul este posibil”, a spus omul de pe banca tehnică a Franţei, Didier Deschamps. Totuşi, nici jucătorii săi nu sunt nişte amatori. Oameni ca Pogba şi Griezmann, cotaţi la câte 70 de milioane de euro, ar trebui să facă faţă unora ca Thomas Muller (75 de milioane de euro) sau Toni Kroos (50 de milioane de euro), comparaţia fiind făcută între cei mai scumpi jucători ai fiecărei tabere. Cert e că Germania e favorită, per total, echipa costând 580 de milioane de euro, în timp ce Franţa va arunca în luptă pe unii care au o cotă de piaţă de 487 de milioane. Oricum, fanii vor avea de câştigat pentru că vor vedea la lucru fotbalişti ce valoarează însumat peste un miliard de euro, mai exact 1.067.000.000 de euro. 

De menţionat că amândouă selecţionatele au crescut financiar de la începutul Euro 2016, un top publicat înaintea startului competiţiei arătând 562 de milioane de euro în dreptul “panzerelor” şi 454 de milioane pentru “cocoşii galici”. Primii au după parcursul de până acum de la CE un plus de 18 milioane, iar gazdele au “explodat” cu 33 de milioane. “Toţi jucătorii au urmărit jocurile Franţei şi au văzut cât de puternici sunt adversarii. În plus, au şi susţinerea majorităţii fanilor, dar pentru noi e o motivaţie în plus. În Brazilia a fost la fel în semifinală şi ne-am descurcat excelent, acum va fi la fel”, a spus şi selecţionerul neamţ, Low, referindu-se la meciul câştigat la Mondiale în faţa selecţionatei “cariocas” în penultimul act cu scorul de 7-1.

Top trei jucători Germania

1. Thomas Muller    75.000.000 €2. Toni Kroos, Mesut Ozil    50.000.000 €3. Manuel Neuer    45.000.000 €

Top trei jucători Franţa

1. Paul Pogba, Antoine Griezmann    70.000.000 €2. Anthony Martial    32.000.000 €3. Blaise Matuidi, Morgan Schneiderlin    30.000.000 €

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net