7 puşti minune de urmărit în 2019 în fotbalul european

Ultima actualizare:

    În fiecare an avem parte de noi explozii în lumea fotbalului, iar câţiva tineri supra-dotaţi bat deja la uşile celebrităţiifoto: EPA
În fiecare an avem parte de noi explozii în lumea fotbalului, iar câţiva tineri supra-dotaţi bat deja la uşile celebrităţiifoto: EPA

Nu există copil care să se apuce de fotbal fără să viseze să ajungă cât mai repede ca idolii lor sau chiar lângă ei. Şi cu o vârstă în scădere la care se ating cele mai înalte culmi, mulţi fotbalişti speră la asta deşi abia au terminat junioratul. Iar dacă Mbappe a devenit zeu înainte de majorat, ei de ce n-ar putea?

Jadon Sancho e un nume care poate nu spune nimic încă, dar vă asigurăm că o să mai auziţi de el. Puştiul în vârstă de 18 ani născut la Londra din părinţi emigraţi din Trinidad & Tobago a început fotbalul la Watford şi l-a continuat la Manchester City, dar cetăţenii au prea mulţi bani ca să promoveze acum tineri valoroşi. Astfel, l-au dat Borussiei Dortmund, iar Jadon a explodat în Bundesliga. În acest sezon a marcat de şase ori în 17 meciuri şi n-ar mira pe nimeni ca Guardiola să-l vrea într-un an sau doi înapoi pe Etihad, dar pentru multe zeci de milioane de euro. Matthijs de Ligt este un produs 100% al academiei lui Ajax Amsterdam şi la 19 ani poartă deja pe braţ banderola de căpitan al „Lăncierilor”. Multe echipe cu nume se bat pentru tânărul fundaş central cotat la 65 de milioane şi care după duelul cu Real Madrid, din optimile Ligii Campionilor, poate rămâne chiar pe Bernabeu. Acolo l-ar găsi pe Vinícius Júnior, o altă perlă de senzaţie care se aşteaptă pusă în vitrină.

Matthijs de Ligt, geniul lui Ajax

La 18 ani brazilianul pare a fi în locul potrivit, dar e greu să calci pe urmele lui Cristiano Ronaldo sau Raul şi doar caracterele puternice reuşesc. Anglia ne oferă doi dintre puţinii puşti de senzaţie promovaţi de granzi direct de la tineret şi netrecuţi prin împrumuturi cu scopul de a-i căli. Phil Foden, mijlocaşul ofensiv în vârstă de 18 ani al lui Manchester City, este ţinut la echipă de Pep Guardiola deşi joacă pe un post acoperit acum de Mahrez, Silva, Sane sau De Bruyne. Apoi, Bukayo Saka, un englez de origine ghaneză, a fost debutat de Unai Emeri în Premier League pe 1 ianuarie 2019, contra lui Fulham. Are doar 17 ani şi Arsenal îl vede următorul star al „Tunarilor”. VFB Stuttgart mizează şi ea în acest sezon de Bundesliga pe o echipă de tineri, iar albanezul Leon Dajaku se află printre remarcaţi. La 17 ani atacantul a debutat deja în prima ligă germană şi e un nume de urmărit, la fel ca şi Ferrán Torres, în Spania, care la 18 ani a fost aruncat în luptă de Valencia.

16 ani, vârsta la care debutează puştii noştri

Mai mult sau mai puţin obligat fotbalul nostru a început să debuteze tot mai mulţi tineri jucători şi la vârste tot mai fragede. Astfel, în ultimele sezoane, la puţin peste 16 ani au apărut la seniori nume ca Ianis Hagi, Roberto Mălăele sau Denis Drăguş, de la Viitorul, oltenii Vladimir Screciu şi Jovan Marković, dar şi FCSB-istul Ianis Stoica, fiul lui Pompiliu Stoica, cel care a intrat într-un meci de Cupă deşi avea doar 14 ani şi 10 luni. Rămâne doar de văzut dacă aceştia vor continua ascensiunea şi la echipele mari şi mai ales în străinătate.

Denis Drăguş este unul dintre cei mai buni tineri debutaţi în ultima vreme în fotbalul românesc
Denis Drăguş este unul dintre cei mai buni tineri debutaţi în ultima vreme în fotbalul românesc

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net