7 secrete ale puştiului minune de la naţională

Ultima actualizare:

    Cristian Manea a  fost integralist la  meciul de debut  la naţională
Cristian Manea a fost integralist la meciul de debut la naţională

Cristi Manea sau Kiki, aşa cum îl strigă colegii de la Viitorul, a doborât un record vechi de 86 de ani, Graţian Sepi având 17 ani şi trei luni atunci când a jucat în premieră pentru România. „Click!" vă dezvăluie şapte lucruri mai puţin ştiute despre Manea.

1. Făcea naveta de la Agigea. Manea a început fotbalul la vârsta de 6 ani, la Metalul Constanţa, iar în 2009, când avea 11 ani, s-a dus să dea probe la nou înfiinţata Academie a lui Gică Hagi. A fost admis şi o perioadă a făcut naveta pentru a ajunge la antrenamente în Constanţa, el fiind din Agigea, o localitate aflată la circa 10 kilometri distanţă.

2. A debutat în Liga I contra Stelei. Cariera sa a crescut repede: a fost campion la juniori, a ajuns la echipa naţională Under-16, apoi a devenit căpitan la U 17, acolo unde e un nucleu de şase jucători de la Viitorul. De un an e în anturajul echipei de seniori a constănţenilor, iar debutul în Liga I la avut într-un meci cu Steaua, partidă în care i-a făcut zile negre adversarului direct Adi Popa.

3. Nu-i plac cluburile. Cristi studiază la Grupul Şcolar „Ion Podaru" din Ovidiu şi e elev în clasa a X-a, însă fotbalul îi ocupă aproape tot timpul şi nu are o frecvenţă prea bună la ore. În timpul liber iese alături de colegi la film sau în mall.

4. Tatăl e susţinătorul numărul unu. Părintele său e cel care l-a dus la fotbal şi cel care îi este mentor şi totodată critic. Mai mult, în timpul liber, tatăl său, fost fotbalist, îl antrenează pentru a-l menţine în formă.

5. E superstiţios. Cristi mai are doi fraţi gemeni, mai mici ca el, ambii practicând sporturile de contact. Pentru a-i simţi mereu aproape în fiecare deplasare îşi pune în bagaj două perechi de şosete primite în dar de la ei, obiectele fiind amuleta sa.

6. Păstrează tricoul. Tricoul în care a debutat la echipa naţională, nu-l va dărui nimănui, în schimb dacă va ajunge la o echipă din străinătate, echipamentul în care va juca în primul său meci îl va face cadou tatălui său.

7. E fan Chiricheş. Puştiul îl are ca idol pe Vlad Chiricheş, jucător ce l-a cunoscut la echipa naţională. Pe pagina sa de facebook, la capitolul aprecieri are trecut Tottenham, clubul unde evoluează fostul stelist. E fan Barcelona şi atunci când se joacă pe console video „îmbracă" tricoul catalanilor.

Raţ este gelos pe el

Răzvan Raţ, unul dintre veteranii echipei naţionale şi omul care a marcat singurul gol al partidei cu Albania, 1-0, a comentat prezenţa în primul 11 a lui Cristi Manea.

„Sunt foarte mulţi jucători tineri, cum e Cristi Manea, care a debutat la o vârstă enervant de mică. Dar, ei sunt fotbalişti care merită să fie aici şi depinde doar de ei să şi rămână", a spus Raţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net