Campioană en titre a Arabiei Saudite, Al Hilal a anunţat, duminică seară, că a pus capăt raporturile contractuale cu Răzvan Lucescu (51 de ani). Despărţirea a fost decisă de comun acord cu tehnicianul. Echipa a fost preluată de brazilianul Rogerio Micale, antrenorul formaţiei U19 a clubului.


Într-un comunicat postat pe Twitter, gruparea a menționat: “Consiliul Director al Al Hilal a decis să semneze un acord de încheiere a colaborării cu tehnicianul Răzvan Lucescu”. Totodată, conducerea clubului saudit “îşi exprimă recunoştinţa şi aprecierea faţă de Răzvan şi de staful său pentru eforturile lor în perioada petrecută la club şi le urează succes în carieră”.
Decizia a fost luată din cauza rezultatelor slabe ale formației. Al Hilal a pierdut (0-1), duminică, 14 februarie, pe terenul lui Damasc, în a 18-a etapă a campionatului Arabiei Saudite. În ultimele zece partide, formația pregătită de Răzvan Lucescu a obținut doar două victorii... Al Hilal ocupă locul 3 în clasament, cu 33 de puncte,  fiind devansată de Al Shabab (38p) și Al Ahli SC (34p). 
Cu Al Hilal, Răzvan Lucescu a câștigat campionatul Arabiei Saudite în 2020 și Liga Campionilor Asiei în 2019. Acesta mai are în palmares, ca antrenor, Cupa României cu Rapid (2006, 2007), Qatari Stars Cup cu El Jaish (2013), campionatul și Cupa Greciei cu PAOK (2019). De asemenea, el a calificat pe Rapid în sferturile de finală ale ediției 2006 a Cupei UEFA. 

 
 
Loading...