Alba-neagra cu retrogradarea!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dumitru Dragomir a supus votului primirea în Liga I a cluburilor Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, deşi aşa ceva nu era de competenţa Comitetului Executiv al FRF. Mircea Sandu a respins decizia, însă le-a dat dreptul celor trei echipe să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va avea cuvântul final.

Comitetul Executiv de ieri a început prin a aproba o serie de decizii deja luate precum numirea lui Victor Piţurcă şi a staff-ului său la cârma naţionalei. Când s-a ajuns la cel mai „fierbinte" punct al agendei de lucru, şi anume problema licenţierii, doi dintre membrii C. Ex. s-au retras!

Mircea Sandu şi Vasile Avram au părăsit şedinţa. „Naşul" a motivat că nu mai poate asista la discuţii întrucât poate fi acuzat de subiectivism din cauza faptului că se află în proces cu Marian Iancu.

În absenţa preşedintelui FRF, şedinţa a fost condusă de Dumitru Dragomir. A fost momentul în care „Corleone" s-a dezlănţuit, călcând în picioare regulamentele aflate în vigoare.

Şeful LPF a propus ca membrii Comitetului Executiv rămaşi în sală să voteze: 1- Primirea cluburilor Timişoara, Bistriţa şi Bihor în Liga I; 2- Anularea manualului de licenţiere pentru Liga I şi Liga a II-a pentru următorii trei ani, perioadă considerată necesară pentru ca echipele româneşti să iasă din criza financiară.

După propunerea lui Mitică, a avut loc un schimb dur de replici între şeful Ligii şi Marius Stan.

„Am fost împuternicit din partea a 14 cluburi din Liga I să înştiinez Comitetul Executiv că noi nu acceptăm ca Timişoara şi Bistriţa să fie reprimite în prima ligă. Ar fi o încălcare flagrantă a regulamentului", a spus oficialul Oţelului.

„Foarte bine! Eu, în calitate de preşedinte al Ligii, propun să se voteze fiindcă suntem în democraţie", a contraatacat Dragomir.

Cum au existat nouă voturi pentru menţinerea cluburilor Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor în Liga I, două voturi contra şi două abţineri, timp de aproximativ 15 minute părea că cele trei formaţii vor juca în primul eşalon în noul sezon. Asta până când în sală a revenit Mircea Sandu.

„Rezultatul votului este nul. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal nu are competenţa de a decide cine poate juca în Liga I şi cine nu"."E bine că am îndreptat o greşeală care era să fie comisă. Mitică, săracul, vrea să ajute, dar trebuie să ajuţi cu legea în mână.” a spus "Naşul".

Alte decizii ale tribunalului

 2006 - Retrogradare Sportul. Gruparea din „Regie" a fost retrogradată deşi a terminat pe locul patru în campionat, din cauză că nu a obţinut licenţa. TAS a menţinut decizia.

 2009 - A dat 6 puncte înapoi Timişoarei. Comisiile autohtone au decis penalizarea grupării de pe Bega cu şase puncte din cauza faptului că a folosit culorile şi sigla vechii formaţii. TAS a răsturnat decizia, iar Timişoara a prins un loc de Liga Campionilor.

 2011 - I-a dat palmaresul înapoi lui Poli. Timişoara a mai beneficiat de o decizie favorabilă. Juraţii de la Lausanne au hotărât că palmaresul Politehnicii Timişoara să-i revină lui Iancu.

 2011 - Nejucarea meciului Pandurii-Oţelul. S-a decis păstrarea deciziei ca Pandurii să piardă meciul cu 0-3 la masa verde din cauza datoriilor către clubul Dinamo.

TAS decide la 10 iulie. Şeful FRF le-a lăsat o ultimă „portiţă" de scăpare echipelor fără licenţă. Comitetul Executiv de ieri a scos din regulament paragraful care nu le permitea cluburilor sa se adreseze TAS-ului în probleme de licenţiere. Drept urmare, Timişoara, Bistriţa şi Bihor se pot adresa forului de la Lausanne. Teoretic, acesta poate anula deciziile luate în România şi să le acorde celor trei grupări dreptul de a juca în noul sezon al Ligii I. Oficialii bănăţenilor se aşteaptă ca verdictul de la TAS să fie anunţat până la data de 10 iulie. Noua ediţie de campionat va debuta la data de 22 iulie.

E liber la datorii la stat!

Dragomir n-a reuşit să salveze, deocamdată, Timişoara, Bistriţa şi Bihorul, însă s-a asigurat că, pe viitor, nu vor exista cazuri similare, modificând manualul de licenţiere. De anul viitor, nu se va mai ţine cont de datoriile cluburilor faţă de stat, ci numai faţă de jucători sau alte cluburi.

"Cei care au votat ca Stan l-au ajutat să ia campionatul, alături de cei 10-11 arbitri."Marian Iancu, finanţator Timişoara

"La nivel de comisii, România a arătat că este de teapa Bangladeshului."Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui

"Comitetul Executiv nu avea competenţa să treacă de decizia Comisiei de Licenţiere." Dumitru Costin, membru CEx FRF

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net