Alianţă pentru "Rege"

Ultima actualizare:

    Gică Hagi este la  doar câteva victorii  de obţinerea primului  titlu de campion din  carieră ca antrenorFOTO: Sportpictures.eu
Gică Hagi este la doar câteva victorii de obţinerea primului titlu de campion din carieră ca antrenorFOTO: Sportpictures.eu

Astra a asasinat Viitorul la Ovidiu, în Cupa României, demonstrând că este o echipă mai valoroasă şi cu mai mare experienţă în jocurile cu miză. Din acest motiv, nimeni nu se aştepta la rezultatul de la Giurgiu, unde trupa „Regelui” a câştigat cu 2-1, ratând şi două penalty-uri. Insinuările de blat au venit imediat, iar cercurile de influenţă se conturează tot mai clar.

Clasamentul play-off-ului Ligii 1 s-a rupt după a treia etapă, lupta la titlu dându-se aparent în trei, Viitorul, FCSB şi CFR. Craiova, Dinamo şi Astra sunt cam în urmă şi doar victorii pe linie le mai pot reabilita. Totuşi, în târg se vorbeşte că ardelenii sunt cam alunecoşi şi nu ţintesc cu orice preţ titlul. Argumentele susţinătorilor acestei teorii sunt înfrângerea cu FCSB şi victoriile cu două contracandidate periculoase, Astra şi Craiova, care le-a scos din cursă pe ambele. Astfel, deşi pare ciudat pentru unii, clujenii au fost scutul trupei lui Becali în acest play-off, şi afacerile dintre cele două cluburi par să continue cu venirea lui Deac la Bucureşti, anunţată pentru la vară. Dacă vicecampioana are de partea ei cel mai puternic partener din top 6, Hagi şi Viitorul se bucură de număr.

Din alianţa „Regelui” fac parte la modul cel mai implicat Astra şi Dinamo, care urăsc visceral FCSB. Craiova încă mai navighează fără busolă prin Liga 1, dar dacă nu reuşeşte să reajungă sus după următoarele două meciuri, e de aşteptat să-şi aleagă şi ea o tabără. Rezultatele din sezonul regulat o poziţionează de partea lui FCSB, în faţa căreia a pierdut de fiecare dată, dar poate fi doar o coincidenţă. Deşi toate aceste aspecte par simple speculaţii, ştim din sezoanele trecute că mai mult decât valoarea candidatelor a contat în lupta la titlu jocul rezultatelor, iar la cum arată acum clasamentul ele nu pot lipsi.

Rămâne de văzut cine va câştiga războiul, „Axa” FCSB – CFR sau marea „Alianţă” a „Regelui! Un test foarte elocvent, care poate confirma sau infirma această teorie a cercurilor de influenţă, este chiar etapa a 4-a, care propune exact meciuri între beligerante. În ceea ce priveşte suspiciunile ultimului meci, ele sunt dezminţite categoric de tehnicianul Astrei, care dă vina şi pe arbitraj. „Numai nişte idioţi pot să spună că Viitorul ne-a dat Cupa, iar noi am pierdut voit azi. Şi Barcelona mai pierde. Am jucat împotriva unei echipe bune. Am avut gol valabil, începeam cu 1-0 şi se juca altfel. Nu e o fază grea, am văzut-o de şapte ori la televizor. Altfel era evoluţia dacă plecam cu avantaj. Nu mai zic de Ţîru, că trebuia să primească galben la faza de penalty sau nu a fost penalty la Săpunaru. Sunt deja prea multe greşeli”, a declarat Şumudică.

simeon stalpnicul png

Hagi: «Depindem doar de noi»

Gheorghe Hagi ştie că îi va fi foarte greu să rămână în vârf dacă nu beneficiază şi de un joc favorabil al rezultatelor, dar preferă să nege acest lucru. „Regele” spune că totul depinde doar de Viitorul. „La începutul sezonului nimeni nu s-a gândit nici măcar în vis că vom ajunge să ne luptăm pentru campionat. Nu avem nici cea mai mică presiune. Totul e bonus de acum, sper să menţinem această concentrare. Eu zic că principala rivală a Viitorului la titlu suntem noi. Noi depindem de noi, e un test”, a spus acesta după jocul cu Astra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net