Alibec, încurcat de «Bizon»

Ultima actualizare:

    Alibec a jucat  până în iarnă  la AstraFoto: sportpictures.eu
Alibec a jucat până în iarnă la AstraFoto: sportpictures.eu

Cu câteva zile rămase până la reluarea sezonului, Steaua nu şi-a cristalizat formula ofensivă, acolo unde „săbiile” Denis Alibec şi Harlem Gnohere nu prea încap în aceeaşi teacă.

În prima parte a stagiunii, Laurenţiu Reghecampf s-a plâns deseori de lipsă de vârfuri de valoare, apelând în zadar la soluţii de avarie gen Golubovic sau Tudorie. Peste iarnă, Reghe s-a trezit cu o problemă diametral opusă, dată de cele două transferuri de răsunet, Denis Alibec şi Harlem Gnohere.


    Harlem Gnohere
Harlem Gnohere

La Astra, respectiv Dinamo, ambii aveau rol de „nouar” clasic, de atacant de gura porţii. Inevitabil, unul dintre ei va trebui sacrificat la Steaua, în ciuda faptului că Reghecampf a căutat o soluţie de a-i folosi pe Alibec şi pe Gnohere în acelaşi timp. În primele partide de verificare, antrenorul Stelei l-a coborât mai întâi pe Alibec în postura de al doilea vârf, francezul rămănând pe poziţia de atacant de careu. Fără prea mari rezultate, „Bizonul” ajungând rar în poziţii de finalizare. În ultimul amical din Antalya (3-4 cu Wisla), Reghe a făcut „rocada” pe posturi între Alibec şi Gnohere, dar tot degeaba. Astfel, până când francezul n-a ieşit de pe teren (accidentat, în minutul 30), internaţionalul român s-a zbătut ca peştele pe uscat. Cu Gnohere pe margine, Alibec şi-a dat drumul la joc, marcând două dintre golurile roş-albaştrilor.

Unde va juca Florin Tănase?

simeon stalpnicul png

Pe lângă „dubla” lui Alibec, amicalul cu Wisla de marţi a consemnat şi întoarcerea în echipa Stelei a lui Florin Tănase după o pauză forţată de patru luni. Recuperat după o accidentare gravă la genunchi, „Tase” a intrat în minutul 70 al confruntării cu polonezii, dar nu s-a remarcat cu nimic. Reghecampf l-a folosit pe Tănase ca mijlocaş stânga, în locul lui De Amorim, însă tânăra speranţă a Stelei poate juca la fel de bine şi în centrul liniei de trei mijlocaşi ofensivi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net