Atacul este şansa noastră!

Ultima actualizare:
Românii  au asediat  poarta celor din Andorra în a doua repriză, dar nu au reuşit să marcheze de  suficient de multe ori (Foto: Afp)
Românii au asediat poarta celor din Andorra în a doua repriză, dar nu au reuşit să marcheze de suficient de multe ori (Foto: Afp)

România se bate cu Turcia pentru Mondiale. De maghiari am scăpat după ce “batavii” i-au distrus cu 8-1, însă Turcia a câştigat cu 2-0 în faţa Estoniei. Astfel, după succesul nostru în faţa Andorrei, 4-0, ne rămâne să spulberăm Estonia şi elevii lui Van Gaal să nu se facă de râs în faţa “otomanilor”.

Deşi am învins cu 4-0 în Andorra, rezultatul nu e suficient, pentru că la golaveraj am recuperat doar două goluri faţă de turci. Acum suntem la egalitate de puncte, câte 16 fiecare, dar ei stau mai bine la numărul de goluri (+9) faţă de (+5), iar acesta e primul criteriu de departajare după punctaj.

Avem un avantaj totuşi pentru că stăm mai bine la numărul de goluri marcate, ceea ce poate fi un plus atunci când se fac calculele finale ale grupei.

Concret, dacă Turcia câştigă cu 1-0 în faţa Olandei şi România se impune cu 5-0 în faţa Estoniei, mergem la baraj. Iar misiunea noastră nu e imposibilă în condiţiile în care Ungaria i-a desfiinţat pe estonieni cu 5-1.

Automat, un succes al batavilor sau o remiză în faţa „otomanilor" ne plasează pe locul doi al grupei şi avem barajul asigurat. „Ne-am dorit şapte-opt goluri şi am avut această posibilitate, am ratat patru cinci ocazii mari. Acum aşteptăm jocul cu Estonia, trebuie să îl pregătim foarte bine, să câştigăm şi vom vedea ce se întâmplă la Istanbul.

Turcia joacă împotriva Olandei, iar batavii sunt foarte greu de învins. Acum contabilizăm golurile primite uşor. La Bucureşti cu Olanda am fost privaţi de un penalty, se făcea 3-2 şi cine ştie ce se întâmpla. Oricum, nu mă miră rezultatul de 8-1 obţinut cu Ungaria", a spus Piţurcă.

Ne-am creat multe ocazii, păcat că nu le-am concretizat. Şi ei au tras de timp, nu ştiu pentru ce mai trăgeau. În ultimul meci putem bate, ne dorim, suntem motivaţi şi o să facem tot ce depinde de noi ca să câştigăm cu un scor cât mai mare", a spus şi Bogdan Stancu.

"Mi-aş fi dorit să marcăm mai multe goluri, patru nu sunt suficiente, dar suntem bucuroşi pentru victorie. Ne aşteptam să câştigăm cu Andorra, aşa că de asta nu suntem atât de entuziaşti. Important este să câştigăm cu Estonia, nu fac calcule, însă vreau să fie un scor cât mai mare posibil. Olanda este o echipă în faţă căreia nu e uşor să câştigi şi teoretic turcii nu au şanse în faţa ei. Mi-aş dori ca oamenii să vină cât mai mulţi la meciul cu Estonia şi la final să ne bucurăm împreună", a explicat şi Ciprian Marica.

Acum, poate mai mult ca niciodată, naţionala are nevoie de fanii ei. Suporterii caer doresc să fie cu adevărat al 12-lea jucător al României marţi (ora 21.00), pe Arena Naţională, pot cumpăra bilete de la case. Tichetele au fost puse în vânzare ieri, dar pot fi cumpărate şi azi, între orele 10.00 - 14.00, mâine - între orele 10.00 - 18.00 şi marţi, în ziua meciului, de la ora 10.00 până la startul partidei. Biletele costă între 25 şi 200 de lei.

Românii  au asediat  poarta celor din Andorra în a doua repriză, dar nu au reuşit să marcheze de  suficient de multe ori (Foto: Afp)
Românii au asediat poarta celor din Andorra în a doua repriză, dar nu au reuşit să marcheze de suficient de multe ori (Foto: Afp)

Românii stau din nou la mâna rezultatelor, iar Olanda ne poate da biletul către barajul de calificare la Mondiale. Totuşi, pe lângă respectarea blazonului, batavii au o misiune importantă în faţa turcilor şi anume o victorie nu ne-ar ajuta numai pe noi, ci şi ei ar deveni capi de serie la Mondial. O naţională care-şi propune să joace ultimul act al competiţiei din Brazilia nu face paşi greşiţi în preliminarii. Cu Ungaria a avut o misiune uşoară, 8-1, însă cu „ienicerii" va fi mai greu. Ei vor însă să învingă pentru a avea o misiune mai uşoară. Acum sunt pe locul nouă în clasamentul FIFA şi trebuie să ajungă în primele opt.

mondiale 2014
mondiale 2014

Căpitanul Vlad Chiricheş e suspendat pentru meciul de marţi cu Estonia după ce în meciul cu Andorra a primit cartonaşul galben în minutul 78. "Nu mă deranjează că a luat cartonaş galben. Dacă primea în ultimul meci din grupă, nu mai era disponibil apoi pentru meciul decisiv de la baraj. Dacă vom reuşi să ajungem acolo", a spus Piţurcă.

Banderola de căpitan va ajunge la Raţ, care nu a jucat contra Andorrei, iar în locul lui Chiricheş selecţionerul îl poate folosi pe Găman, Gardoş, Grigore sau Luchin, însă jucătorul Astrei are cele mai mari şanse să fie titular.

De asemenea, pentru că e nevoie de o ploaie de goluri, schimbări vor avea loc în atac, acolo unde Marica îi va lua locul lui Keşeru, iar Tănase să fi introdus din primul minut, se pare, în locul lui Torje.

Dacă va ajunge în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial, România va fi în a doua urnă valorică. La tragerea la sorţi programată pe 21 octombrie, adversara României se va alege dintre Portugalia, Croaţia, Suedia şi Bosnia sau Grecia, în funcţie de rezultatele din ultima etapă. Prima manşă a barajului se va juca pe 15 noiembrie, returul fiind programat pe 19 noiembrie.


    mondiale 2014
mondiale 2014

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net