Au terminat anul în genunchi

Ultima actualizare:
Pintilii
Pintilii

Drumul de la extaz la agonie se pacurge extrem de rapid în fotbal. Astfel, lucrurile pot lua o turnură nefavorabilă în orice moment, lucru pe care l-au experimentat pe propria piele jucători importanţi precum Gabi Torje, Mihai Pintilii, Alex Bourceanu, Dragoş Grigore şi Mirel Rădoi. Dacă la începutul lui 2014 erau pe cai mari, toţi cei de mai sus încheie anul aşa cum nu şi-ar fi dorit.

Torje e rezervă în Turcia

În ianuarie, Gabi Torje juca titular la Espanyol contra lui Real Madrid şi Cristiano Ronaldo. Transferat între timp în Turcia, la Konyaspor, mijlocaşul român părea să-şi relanseze cariera. După un start bun la Konya, Torje s-a accidentat şi a pierdut primul 11 al echipei la care e legitimat şi Ciprian Marica. El a fost ultima dată titular într-un meci de campionat la 9 noiembrie, adică în urmă cu aproape două luni.

Pintilii nu i-a convins pe arabi

În vârstă de 30 de ani, fostul stelist a prins transferul vieţii în vară, ajungând la Al-Hilal alături de antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Chiar dacă a fost folosit cu regularitate de Reghe, Pintilii nu şi-a pus amprenta la mijlocul terenului aşa cum o făcea la Steaua şi la naţionala României. În aceste condiţii, şeicii lui Al-Hilal îi caută deja înlocuitor lui Pintilii, care s-ar putea întoarce în campionatul României mai repede decât se aştepta.

Alex Bourceanu
Alex Bourceanu

Bourceanu, în derivă

În urmă cu un an, Alex Bourceanu (29 de ani) era pe val, cu numeroase oferte de transfer. În februarie, stelistul a semnat cu turcii de la Trabzonspor, care şi-au pus mari speranţe în închizătorul naţionalei României. Bourceanu nu s-a adaptat însă la viaţa şi la fotbalul din Turcia, astfel că aventura lui la Trabzon s-a încheiat după doar câteva luni. Cum românul a fost afectat şi de o accidentare destul de serioasă, turcii l-au împrumutat înapoi la Steaua, soarta sa urmând să fie decisă în vara lui 2015.

Dragoş Grigore
Dragoş Grigore

Grigore i-a exasperat pe francezi

În martie, fostul dinamovist era folosit titular de Victor Piţurcă în amicalul de lux al naţionalei României contra Argentinei lui Messi (0-0). Ca o urmare firească, Grigore a ajuns într-un campionat tare, cel al Franţei, la echipa Toulouse. Românul a avut un start apreciat, dar s-a stins treptat. Deşi nu şi-a pierdut locul de titular, Grigore e în acest moment unul dintre cei mai criticaţi jucători ai lui Toulouse, formaţie care a câştigat doar două meciuri în ultimele 10 etape.

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Rădoi e şomer de lux

Nici Mirel Rădoi nu mai e ce-a fost în spaţiul arab, acolo unde s-a „distrat” începând din 2008. La începutul acestui an, Rădoi era jucător de bază la Al-Ain, în Emirate, şi vânat de multe alte echipe. Acum, cota fostului căpitan al Stelei e în cădere după experienţa nefastă de la Al-Ahli (echipa antrenată de Olăroiu), grupare de care Mirel Rădoi s-a despărţit în luna decembrie fără să-şi găsească un alt angajament.

Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Piţurcă şi Petrescu, antrenori în declin

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Sunt şi antrenori care nu se bucură deloc de finalul anului 2014. Piţurcă e unul dintre ei, în condiţiile în care fostul selecţioner al României regretă enorm opţiunea de a părăsi postul călduţ de la naţională pentru a se arunca în imprevizibilul fotbal arab. Piţi nu e ajutat nici de rezultate la Al-Ittihad, echipă cu care n-a reuşit încă să cunoască gustul unei victorii. Într-o situaţie similară e Dan Petrescu. Dacă în prima parte a anului se bătea pentru titlu în Rusia cu Dinamo Moscova, „Bursucul” a fost dat recent afară de la echipa Al-Arabi din Qatar.


    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net