Avem arbitru de elită după 20 de ani

Ultima actualizare:

    Ovidiu Haţegan arbitrează de 20 de ani
Ovidiu Haţegan arbitrează de 20 de ani

România are destul de rar echipe de fotbal la cel mai înalt nivel, dar va avea un arbitru. Culmea, într-o perioadă în care prestaţiile oamenilor cu ecuson din Liga I sunt în continuare modeste, Ovidiu Haţegan a realizat imposibilul.

Centralul arădean în vârstă de 35 de ani a primit marţi (21 iulie) un email şocant de la Pierluigi Collina, şeful arbitrilor UEFA, care îl anunţa oficial că a fost promovat în categoria Elite Group. Ovidiu Haţegan a rămas mască la vederea anunţului, dar trebuie să-şi revină repede. Românul, monitorizat în ultimii ani de Vitor Melo Pereira, are şanse mari să fie prezent la Campionatul European din Franţa, de anul viitor, acolo unde şi naţionala noastră e pe cale să se califice.

”Este un lucru extraordinar. Aşteptările vor fi mult mai mari, iar prestaţiile mele vor fi atent analizate. Am început deja al 20-lea sezon ca arbitru şi am ajuns la cel mai înalt nivel. Doar din acestă catorie sunt desemnaţi arbitrii pentru turneele finale mondiale şi europene. Am avut o mică speranţă, dar a fost o mare surpriză pentru că nu mă aşteptam să se facă acum modificări în corpul arbitrilor”, a declarat Haţegan după aflarea veştii. Ultimul român care a mai ajuns la acest nivel în arbitrajul european a fost Ion Crăciunescu, în urmă cu 20 de ani.

Al treilea arbitru român la un turneu final?

Performana lui Ovidiu Haţegan este de felicitat, dar poate deveni una istorică în cazul în care UEFA chiar îl va alege să fluiere la Euro 2016. În acest caz, arădeanul de 35 de ani ar deveni doar al treilea arbitru român care reuşeşte să ajungă la un turneu final, după Ioan Igna şi Nicolae Rainea. Primul a fluierat la Mondialul din Mexic, 1986 şi la European vest-german, din 1988. În schimb, Rainea a fost prezent la Mondialele din 1974, 1978 şi 1982, dar şi la Euro 1980.

E un familist convins şi a terminat medicina

Ovidiu Haţegan a adus la cunoştinţa fanilor promovarea sa în Elite Group prin intermediul contului de Facebook al soţiei sale, Nicoleta. Arbitrul român e căsătorit cu aceasta de şase ani şi împreună au un copil în vârstă de patru ani. Profesional, Haţegan a aboslvit Facultatea de Medicină din cadrul Universitatăţii de Vest “Vasile Goldiş”, dar nu lucrează într-un spital, ci predă anatomia, în limba engleză. Arbitrul nostru de elită e şi doctor în medicină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net