«Baciul» se întoarce pe teren

Ultima actualizare:

    2016: Gică Popescu aleargă ca în tinereţe în cantonamentul Viitorului ConstanţaFoto: Facebook
2016: Gică Popescu aleargă ca în tinereţe în cantonamentul Viitorului ConstanţaFoto: Facebook

Gheorghe Hagi i-a întins o nouă mână de ajutor cumnatului Gică Popescu, pe care l-a luat în Turcia alături de puştii cu care încearcă să câştige titlul. Asocierea pare deocamdată o joacă, dar poate reprezenta un ultim pas în tentativa „Regelui” de a-l coopta oficial pe „Baci” în staff-ul său.

Prietenia frăţească dintre Hagi şi Popescu poate fi un model de urmat într-un fotbal fără onoare, în care banul a făcut ca nimeni să nu mai aibă mamă sau tată. „Regele” a suferit enorm văzându-şi fostul coleg la închisoare şi a fost lângă el pe tot parcursul încarcerării „Baciului” . După un an şi opt luni de chin cauzat de „Dosarul Transferurilor”, Popescu a fost însă eliberat condiţionat, iar Hagi i-a promis că-l ajută să intre din nou în fotbal, în ciuda ideii sociale preconcepute de a te feri de un fost puşcăriaş ca de râie. Regulile eliberării condiţionate nu sunt însă foarte clare şi cum instanţa nu i-a trasat deocamdată clar „Baciului” ce funcţii poate ocupa în fotbal, şi ce nu, cele două părţi rămân în aşteptare. Astfel, afişările publice împreună au fost puse atât de Hagi, cât şi de Popescu pe seama faptului că ultimul vrea să-şi reintre sportiv în formă după o perioadă de sedentarism forţat. „Baciul”, care arată oricum ca la prima tinereţe, dacă nu chiar mai bine, a îmbrăcat treningul Viitorului cu iniţialele „Regelui” pe el şi s-a pus pe alergat.

1997: Gică Popescu era titular la Barcelona
1997: Gică Popescu era titular la Barcelona

Presa şi fanii au sărit pe el pentru explicaţii, iar acesta a aruncat totul pe un meci demonstrativ la care va participa luna viitoare. „Pe data de 12 februarie sunt invitat de Barcelona la un meci al legendelor împotriva lui Real Madrid, care va avea loc la Ryad, în Arabia Saudită. Cu această ocazie, ştiind că Gică pleacă în cantonament, l-am rugat să mă lase să vin şi eu cu el. Profit de această perioadă să mă antrenez pentru că nu vreau să merg la un asemenea eveniment şi să mă accidentez. Nu puteam să aleg un alt antrenor decât pe Gică. Deci acesta este scopul şi motivul vizitei mele aici. Nu e nici o implicare oficială pentru că ştiţi că nu este permis acest lucru. Singurul şi unicul motiv pentru care mă aflu aici este să mă antrenez în aceste 9 zile şi să fac faţă meciului de la Ryad”, a spus Popescu. Se pare însă că „Baciul” nu se va dezbrăca prea curând de echipamentul Viitorului. Antrenamentele lui camuflate din această perioadă nu păcălesc pe nimeni şi par doar pasul premergător instalării într-o funcţie oficială în club. 

N-a lipsit din nici un meci caritabil

Pasiunea pentru fotbal, care îl determină şi acum, la 48 de ani, să se antreneze ca un profesionist pentru nişte simple amicale, l-a ţinut tot timpul pe Popescu aproape de fenomen. Fostul internaţional a acceptat de-a lungul timpului să joace în toate partidele posibile, fie că era vorba de meciuri demonstrative, în scop caritabil sau pur şi simplu de deschidere a unei simple săli de sport sau de inaugurare a unui teren sintetic. De asemenea, Popescu a participat la jocurile de retragere a mai multor glorii europene ca Stoicikov, Ronaldo sau Figo.

S-a retras din tricoul lui Hannover, în 2003

Gică Popescu a fost tot timpul un obsedat al muncii, din această cauză „Baciul” retrăgându-se foarte târziu din activitate. A jucat până la 36 de ani şi a bifat ultimul meci oficial din carieră pentru nemţii de la Hannover 96. Pe 17 mai 2003, Popescu şi-a luat adio de la fotbalul profesionist din postura de integralist în Hannover 96 – Borussia Monchengladbach, 2-2. Perioadele sale de glorie au fost însă la PSV Eindhoven, Barcelona şi Galatasaray Istanbul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net